O2 Czech Republic a.s.

#34736Neuznané reklamace

1 měsíc 22 dnů 2 hodiny

11.08.2019, před 5 lety

Marie Konvalinková

Dobrý den, náš děda si pořídil mob. tel. značky Nokia a cca po 1 roce se začaly projevovat poruchy s baterií např. po návratu ze servisu byl stav baterie 83% který během 2-3 hodin spadl na 0%. Při pokusu o nabíjení byl na napájení 1 hodinu a stav baterie stále na 0%. Telefon se i vypne a nejde zapnout. Momentálně řešíme již 5 reklamaci - 1 reklamace - přehrán SW /2 reklamace - přehrán SW / 3 reklamace - vada neprojevena / 4 reklamace - neposlali do servisu - telefon ponechán na prodejně / 5 reklamace - vyřizuje se.

Mám obavy, že takto se můžeme dohadovat ještě hodně dlouho. Mohu požadovat odstoupení od smlouvy a vrácení hotovosti?
Děkuji
S přáním pěkného dne
Eva Konvalinková

NOKIA 3

Odstoupení od smlouvy a vrácení peněz

13.8.2019 16:54, před 5 lety

Důvodem k odstoupení od smlouvy je třetí výskyt stejné vady po opravě nebo čtvrtý výskyt různé vady, případně skutečnost, že věc vykazuje najednou minimálně tři vady.

Pokud však bylo rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitel se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože jeho reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitel právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znaleckého posudku). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

Co se baterie týče, odpovědnost prodávajícího za vady zboží se podle § 2167 písm. b) občanského zákoníku nevztahuje na opotřebení věci způsobené jejím obvyklým užíváním. I na samotnou baterii je záruka 24 měsíců, samozřejmě se musí přihlížet k tomu, že některé typy baterií jsou spotřební a nejdou nabíjet, jejich životnost tedy nemusí dosahovat celé délky záruční doby. Na nabíjecí baterie je záruka běžných 24 měsíců. Dle judikátu Okresního soudu v Příbrami, sp. zn. 10 C 230/2011 by standardní pokles kapacity baterie po 24 měsících měl být cca 50%. Vyplývá tak z norem ČSN EN 61951-1a a ČSN EN 61951-2.

13.8.2019 19:38, před 5 lety

Dobrý den paní Konvalinková,

děkuji za Váš podnět. Pokud je nyní telefon v reklamován, doporučím vyčkat na vyřízení reklamace, kdy se Váš telefon vrátí z autorizovaného střediska spolu s reklamačním protokolem, kde bude i vyjádření techniků z autorizovaného servisu.

Jakmile budete mít tento dokument k dispozici, pošlete mi jej prosím na email info@o2guru.cz, abych se s ním mohl seznámit. Co se týče Vašeho příspěvku, neporozuměl jsem 4. reklamaci - dohledáte i k ní nějaký reklamační protokol?

13.8.2019 19:55, před 5 lety

Marie Konvalinková

Dobrý den, vyjádření že servisu c. 4 chybí. Po dotazu, kde je, vytiskli na prodejně stejný jako c. 3.

15.8.2019 13:08, před 5 lety

Dobrý den paní Konvalinková,

abych toto mohl blíže prověřit, můžete mi prosím doplnit, kdy reklamace č. 4 probíhala a na jaké prodejně jste reklamaci uplatňovala? Můžete mi daný dokument poslat na email info@o2guru.cz?

S díky

15.8.2019 16:40, před 5 lety

Marie Konvalinková

Dobrý den pane Pospíchale, daný dokument nemáme v elektronické podobě, ale mohu jej okopírovat a pokud zašlete adresu ráda dokument pošlu českou poštou. Do této doby jsme vše reklamovali na prodejně v AFI Palace Pardubice. Děkuji za ochotu. Marie Konvalinková

15.8.2019 17:29, před 5 lety

Dobrý den paní Konvalinková,

pokud dokument v elektronické podobě, poštou mi ho nezasílejte. Abych se mohl s dotazem na upřesnění obrátit na kolegy z dané O2 prodejny, doplňte mi prosím, z jaké data je dokument a jaká osoba je na dokumentu uvedena jako osoba, která reklamaci telefonu NOKIA 3 podávala.

S díky

15.8.2019 17:44, před 5 lety

Marie Konvalinková

Dobrý den, jedná se o reklamaci č. 27700215/190 ze dne 28.6.2019 Reklamaci přijal a sepsal pan Ondřej Trylč. Děkuji Marie Konvalinková.

16.8.2019 14:53, před 5 lety

Dobrý den paní Konvalinková,

děkuji za doplnění. Situaci nechám prověřit a jakmile budu mít k dispozici více informací, dám Vám vědět.

S přáním pěkného víkendu

25.8.2019 16:14, před 5 lety

Marie Konvalinková

Dobrý den pane Pospíchale, ráda bych se Vás zeptala, zda již máte nějaké informace ohledně našeho problému s reklamacemi. Děkuji za ochotu a přeji pěkný den.

27.8.2019 13:40, před 5 lety

reklamaci jsme prověřili a dle vyjádření servisního střediska nebyl uznán nárok na odstoupení od kupní smlouvy. Reklamovaná vada se během testování s servisním středisku neprojevila.

S pozdravem a přáním hezkého dne

27.8.2019 17:46, před 5 lety

Marie Konvalinková

Dobrý den,děkuji za zprávu,jenom nevím,jestli je to vyjádření k reklamaci č. 3,nebo již konečné.Chtěla bych vědět jestli můžeme dostat originál chybějící zprávy ze servisu.Rádi bychom už toto dohadování brzy ukončili a doufám,že telefon bude fungovat.V opačném případě se znovu ozveme, hezký den Marie Konvalinková

28.8.2019 13:40, před 5 lety

jedná se o vyjádření ze servisního střediska ze dne 1. 8. 2019. Poprosím vás, napište nám na email info@o2guru.cz a připojte odkaz na řešení tohoto podnětu na dTestu. Pošleme vám dokumenty, které jsme obdrželi od prodejny k této reklamaci ze servisního střediska.

30.8.2019 16:28, před 5 lety

Dobrý den paní Typovská,
pochopila jsem, že jsme si úplně neporozuměli.
Z prodejny máme 2 protokoly o reklamaci pod číslem 27700215/190. Jeden je sepsaný dne 11.6.2019 panem Janem Dobšíčkem. K této reklamaci máme protokol o opravě č. 3920285. Dne 28.6.2019 sepsán panem Ondřejem Trylčem další protokol pod stejným číslem 27700215/190 tzv. Reklamace opravenky číslo 27700215/190 a k této opravence nemáme servisní list.
Již jsme osobně žádali na prodejně o tento doklad, ale nebylo nám vyhověno. Proto se domnívám, že telefon na opravu nebyl poslán.
Prosím Vás o opětovné prověření.
Děkuji a s pozdravem

1.9.2019 11:57, před 5 lety

k dispozici máme tyto servisní listy:

Servisní list ke smlouvě o provedení opravy číslo 3913297
Servisní list ke smlouvě o provedení opravy číslo 3936667
Servisní list ke smlouvě o provedení opravy číslo 3920285
Servisní list ke smlouvě o provedení opravy číslo 3932266
Servisní list ke smlouvě o provedení opravy číslo 3925067

Jiné nám prodejna nedodala.

1.9.2019 13:22, před 5 lety

Dobrý den paní Typovská,
vzhledem k tomu, že jsme se v dokladech nesešli posílám seznam našich dokladů. Bylo by lepší si třeba pohovořit po telefonu, ale nevím zda je to u Vás možné.

Dat. sepsání Jméno Číslo reklamace Číslo servisního listu Servis
7.8.2019 K. Švantnerová 27700265/190 není ukončeno

Děkuji

2.10.2019 07:38, před 5 lety

Dobrý den paní Konvalinková,

je mi líto, ale přímé telefonické spojení na nás není, telefonicky lze hovořit jen s kolegy na lince 800 02 02 02.

Byla jste již prosím informována o řešení poslední reklamace z data 7.8.2019? Nebo mám řešení urgovat u kolegů z O2 prodejny? Jaká je nyní situace s funkčností předmětného telefonu?

2.10.2019 08:19, před 5 lety

Marie Konvalinková

Dobrý den, s radostí vám oznamuji, že vyřízení se ujal sám vedoucí pobočky a telefon byl vyměněn za jiný s doplatkem, neb má vyšší cenu. Zřejmě to bylo s vaší pomocí, za což vám moc děkuji. Jednání pana vedoucího bylo velice příjemné a vstřícné. Moc děkuji a doufám, že takové starosti už nebudeme mít. Hezký den Marie Konvalinková

3.10.2019 15:13, před 5 lety

Dobrý den paní Konvalinková,

díky moc za reakci a jsem rád, že se nakonec podařilo situaci dořešit k Vaší spokojenosti.

Věřím, že budete s novým telefonem spokojeni a bude Vám lépe sloužit.

S přáním všeho dobrého a hodně zdraví

3.10.2019 15:32, před 5 lety

Marie Konvalinková

Komentář: Konec dobrý,konec nervů,doufám,že už to nezažiju.Myslím,že reakce od zaměstnanců pobočky svědčily o jejich neprofesionalitě,zbytečně se vše protahovalo.Ale je vše vyřešeno a díky za pomoc.Marie Konvalinková