Systém Centre s.r.o.

#34737Sonny Ericsson C905 - fa č. FZ1900013132 Máchová,Sedlčany

1 měsíc 19 dnů 7 hodin

11.08.2019, před 5 lety

Jana Máchová

Telefon jste mě ujistili, že je nový - ale balení neobsahovalo
paměťovou kartu - která by měla být jako příslušenství.
Když jsem ji sháněla - bylo mi řečeno že ji již neseženu.
A že skutečně má být součástí balení tohoto telefonu, včetně CD se softwerem.

Doslat alespoň paměťovou kartu. Děkuji

20.8.2019 12:33, před 5 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány, které prodávající uváděl nebo které se dají od věci očekávat, je věc vadná. Pokud prodávající uvedl, že se jedná o nové, zboží, ačkoliv tomu tak není, jde o vadné plnění.

Má-li věc vady, může spotřebitelka požadovat opravu věci nebo dodání nové věci. Není-li to možné, má spotřebitelka právo odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel žádat přiměřenou slevu.

Reklamaci je nutné uplatnit u prodávajícího, protože to on za bezvadnost zboží odpovídá. Prodávající podle zákona musí přijmout reklamaci v kterékoli své prodejně. V případě, že nemá takové obchodní prostory, lze reklamaci směřovat na adresu jeho sídla nebo místa podnikání. Na vyřízení reklamace má prodávající 30 dnů.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

30.9.2019 21:45, před 5 lety