Paidwings AG

#34897Zrušení VIP i účtu

1 měsíc 4 dny 6 hodin

19.08.2019, před 5 lety

Marti Aulický

Dobrý den, prosím o odstoupení od smlouvy se společností PAIDWINGS AG, zrušení automatického prodloužení VIP účtu a smazání profilu z důvodu nevyužívání služeb. Posílal jsem již písemnou výpověď a věc považoval za uzavřenou. Dnes 19. 8. jsem se však přesvědčil o opaku. Znovu mi byly strženy peníze konkrétně 1 554,00. VS transakce je:7069. Žádám o co nejrychlejší zrušení, nemohu si dovolit tyto naprosto zbytečné výdaje. Děkuji

sexuální seznamka (nevím přesný název, už je to dlouho a případ jsem považoval a uzavřený) takže si to nepamatuju. Ale podle VS společnost bude vědět.

Požaduji okamžité zrušení všech VIP služeb a zrušení profilu. Aby už neodcházeli mé peníze z účtu.

20.8.2019 11:18, před 5 lety

Pokud spotřebitel smlouvu vypověděl, došlo k ukončení smluvního vztahu mezi ním a společností. Vypovězením smlouvy ztratila společnost právní důvod, na základě kterého mohla požadovat po spotřebitelovi zaplacení členského poplatku. Pokud získala společnost majetkový prospěch bez právního důvodu, bezdůvodně se obohatila. Kdo se bezdůvodně obohatí, má povinnost vrátit bezdůvodné obohacení bezprostředně po výzvě. Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Spotřebitel by si měl uchovat veškerou dokumentaci, která prokazuje, že smlouvu se společností ukončil, případně že se snažil smlouvu ukončit, avšak ze strany společnosti mu to nebylo umožněno.

Spotřebitel by mohl využít také bankovní nástroj zvaný chargeback. S jeho pomocí lze za určitých podmínek získat peníze zpět. Spotřebitel by měl co nejdříve kontaktovat svou banku s žádostí o provedení zpětné platby. Žádost je vhodné podpořit relevantními dokumenty, například kopií komunikace s obchodníkem, kopií výpovědi atd.

Z důvodu předběžné opatrnosti může spotřebitel rovněž požádat svou bankovní společnost o zablokování své platební karty. Blokace platební karty však může být spojena s určitým poplatkem.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční subjekt se sídlem ve Švýcarsku mimo Evropskou Unii, nelze kontaktovat Evropské spotřebitelské centrum působící při České obchodní inspekci, nýbrž dozorový orgán přímo v zemi sídla provozovatele. Pokud společnost nevyhoví prokazatelné žádosti spotřebitele o ukončení smluvního vztahu, doporučujeme kontaktovat dozorový orgán nad spotřebitelskou oblastí ve Švýcarsku, který se nazývá Eidgenössisches Büro für Konsumentenfragen, s podnětem na užívání nekalé obchodní praktiky.

23.9.2019 14:16, před 5 lety