M.B.A. Finance s.r.o.

#35023Vymáhání neoprávněných nákladů řízení

1 měsíc 2 dny 21 hodin

23.08.2019, před 5 lety

Uladzislau Batalevich

obracím se na Vás se žádostí o pomoc ve věci finanční společnosti M.B.A. Finance s.r.o.
Vcera mne zavolali na telefon a rzekli, ze jsem musi platit dluh spolecnosti UNIQA ve visy 2222.35 a naklady rizeni spolecnosti M.B.A. Finance s.r.o.
Jsem chtel domluvit o nakladah (platit fakticki naklady), ale jsou ne chteli to delat a mluvily ze to je na zakladu zakona ( 513 zakona c.89/2012 Sb., obcanskeho zakoniku).
Jsem musel brat nové dluhy, ze bych plati naklady spolecnosti M.B.A. Finance s.r.o. Dluh UNIQA taky zaplatil.

UNIQA cislo smlouve: 4019370648 / M.B.A. Finance s.r.o. cislo pripadu: 1789637/13270

- Vratit 1490 Kc. ktery jsem platil M.B.A. Finance s.r.o.
- Pokud ne budu vraceni penize, pak kam muzu jit a co spravne musi napsat, ze bych tento problém vyřešit.
- Proc jsem mam dluh v spolecnosti z kterou jsem ne pracuju (Neměl jsem s nimi dohodu.)? Odkud oni maji moi osobni údaji (bez mého souhlasu)?

Jsem cizinec. Mam povoleni k pobytu na uzemi CR. Prosím, pomozte mi. Co mi spravne udelat?

27.8.2019 14:35, před 5 lety

Zatímco činnost exekutorů je regulována zákonem, žádný zákon nevymezuje pravomoci inkasních agentur. Za svou činnost nenesou kárnou odpovědnost, ale musí se řídit platnými zákony. Exekutoři mají zákonem jasně dáno, co dostanou za svou práci, ale inkasní agentury si mohou naúčtovat v zásadě cokoliv. Což ale neznamená, že dlužník jim cokoliv musí zaplatit. Společnost by musela před soudem prokázat, že jí vznikly náklady, které souvisejí s neplněním závazku dlužníka. Neexistuje tedy přímý právní nárok na náhradu nákladů spojenou s vymáháním pohledávky prostřednictvím inkasní společnosti.

26.9.2019 16:45, před 5 lety