Dne 11.5.2014 jsem prostřednictvím vašeho e-shopu www.znackovyoutlet.cz s vámi uzavřel kupní smlouvu (objednávka 1903), jejímž předmětem byly dvoje pánské kalhoty:
- Pánské jeans Levi's® model 506 Regular Fit – kat. číslo 00506-0329
- Pánské jeans Levi's® model 506 Standard Fit – kat. číslo 00506-0391
Jeans katalogové číslo 00506-0329 jsem převzal dne 21.5.2014 a o stavu druhé objednané položky jste mne doposud, i přes opakované dotazy, neinformovali.
Vzhledem k tomu, že smlouva byla uzavřena pomocí internetu, tj. typického prostředku komunikace na dálku, rozhodl jsem se využít svého práva podle ustanovení § 1829 odst. 1 ve spojení s § 1818 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, a tímto oznamuji, že od výše uvedené kupní smlouvy odstupuji.
Dodané Pánské jeans Levi's®model 506 Regular Fit – kat. číslo 00506-0329 vám bylo doručeno dne 28.5.2014 v doporučené zásilce na adresu:
LEVI´S & CONVERSE SHOP, OC FORUM, Bílinská 3490/6, 400 01 Ústí nad Labem.
Pánské jeans Levi's® model 506 Regular Fit – kat. číslo 00506-0329
Tímto bych Vás chtěl požádat o poukázání kupní ceny ve výši 2380 Kč ve prospěch mého bankovního účtu, jak jsem požadoval v doručeném odstoupení od smlouvy.
Odstoupit od smlouvy, která je uzavřena prostřednictvím prostředku komunikace na dálku, lze až po převzetí věci. Co se týká zatím nedoručeného zboží, lze odstoupit z důvodu nedodání zboží v dodatečně poskytnuté lhůtě dle § 1978 občanského zákoníku. Odstoupení musí být adresováno prodávajícímu. Při odstoupení od smlouvy dle § 1829 občanského zákoníku musí být spotřebiteli vráceny zaplacené finanční prostředky nejpozději do 14 dnů od odstoupení. Ve druhém případě je nutné prodávajícímu určit přiměřenou lhůtu.
Společnost Greta Nera s.r.o. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.
Spotřebitel má nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati. V tomto případě by bylo nutné doložit, že došlo k odstoupení od smlouvy.