Globalmall s.r.o.

#35138Nevrácení peněz za poštovné, po opětovném vrácení špatného zboží

30 dnů 8 hodin

28.08.2019, před 5 lety

Petra Brunclíková

Objednala jsem si dárek s tím, že došlo úplně něco jiného, omluvili se s tím ať balíček vrátím, že PROPLATÍ poštovné a pošlou nový balíček. Nový balíček došel a opět zase něco jiného než bylo objednáno, ale poštovné už firma neproplatila, na reklamacích se jen vymlouvají,že to napraví a týdny letí a peníze nikde.

Druhý špatně zaslaný balík jsme si už nechali, je to dárek a nebyl čas opět vracet,platit nové poštvné, které se jim nechce proplácet a doufat, že do třetice pošlou správnou objednávku.

Proplacení poštovného, podací lístek už na firmě mají zaslaný.

28.8.2019 14:38, před 5 lety

Pokud bylo dodáno jiné zboží, jedná se o vadu. Má-li věc vady, může spotřebitel v daném případě požadovat dodání nové věci

Pokud by spotřebiteli v souvislosti s oprávněnou reklamací vznikly náklady např. na poštovné, prodávající by byl povinen je uhradit, dle § 1924 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jako náklady účelně vynaložené k uplatnění reklamace.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

27.9.2019 22:16, před 5 lety