be2 S.a.r.l.

#35273Neustále strhávání poplatků. Nemožnost ukončení smlouvy

2 měsíce 2 dny 20 hodin

03.09.2019, před 5 lety

Lukáš Němec

Dobrý den, 6.8 2019 jsem zaplatila poplatek na zkušební dobu členství na Be2. po dvou dnech jsem uz na ztrnku nesel nezaujala me a tedka me prisli na emeil ze mam zpaltiti 2247Kč do 8.9.2019 ze platba nemohla byt proveda mam jinou kartu od ty doby nastesti .... jedna se my jeslti to mam zapltit i kdyz nechci vyuzivat nadale tuhle seznamku ... Panu Hlaváčkovi jsem napsal a vyjadril se ze do 5 dnu ze nekdo ozve a nic .... pismnou zadsot jsem podal s ukoncenim ale nenechal jsem si zadnej dokaklad moje blbost ... jedna se my o to jestli to mam zapltiti nebo to nechat byt kdyz nekomunikuji dekuji

Chci pomoct s ukončením služby a vraceni prostředků za další tři měsíce, které jsem vůbec nechtěla využívat. Společnosti jsem již poslala ma mail písemnou žádost o výpověď a to jak na centrálu i panu Hlaváčkovi který by měl tyto žádosti vyřizovat. .

4.9.2019 12:13, před 5 lety

Společnost smí smlouvu prodloužit jen za předpokladu, že o tom uživatele jasně a srozumitelně informuje ještě před uzavřením smlouvy. Jinak nemá právo účtovat si další poplatky.

Informace o prodloužení pouze v obchodních podmínkách pak dostatečná není. Platební stránka sice obsahuje informaci o automatické prolongaci, avšak dle našeho názoru nedostatečným způsobem. Je zarážející, že ostatní text je uveden černou barvou, která v kombinaci se světlým podkladem umožňuje jednoduché přečtení, zatímco poučení o automatické prolongaci je uvedeno šedým písmem na šedém podkladu, takže je o poznání méně čitelné a přehlédnutelné. Závazně posoudit, zdali je poučení poskytnuté takovou formou dostatečné však přísluší jedině soudu. Pokud by však dostatečné nebylo, nevznikla by na straně spotřebitele povinnost uhradit poplatek za prodloužené členství.

Dle všeobecných obchodních podmínek společnosti be2 S.a.r.l. je možné smluvní vztah vypovědět. Výpověď by měla dle obchodních podmínek společnosti obsahovat následující údaje: úplné jméno, zemi, jejíž služby be2 využívá (zřejmě se jedná o zemi, ve které spotřebitel využívá službu), svou e-mailovou adresu zaregistrovanou u společnosti be2 a své uživatelské jméno (alternativně: šifru, která byla spotřebitelce přidělena). Tato výpověď by měla být dle obchodních podmínek společnosti zaslána poštou na adresu: be2 S.à.r.l., služby zákazníkům / ukončení, 13 rue du Commerce L-1351 Luxemburg, Luxemburg; nebo faxem na číslo 420 227203713. Nicméně z důvodu, že smlouva byla uzavřena přes internet, postačí (ač to obchodní podmínky neupravují), pokud bude výpověď zaslána na e-mailovou adresu společnosti (zakaznickyservis@be2.cz).

Pokud společnost spotřebiteli brání smlouvu zrušit, zkracuje tím spotřebitele na jeho právech a k takovému jednání se nepřihlíží. Spotřebiteli doporučujeme, aby si uchoval všechny dokumenty, které prokazují, že smlouvu řádně ukončil.

4.9.2019 20:42, před 5 lety

prosím, kontaktujte nás v uvedené záležitosti přímo na adrese michal.hlavacek@be2.com,

děkujeme Vám.

CZ-2019-08-06-187186885-BE2-DN
UniCreditBank - HypoVereinsbank Muenchen
Kardinal-Faulhaber-Strasse 3
D-80333 Muenchen, Germany

nevim co delat ani zepaltit vam to nejde !!!

7.10.2019 11:31, před 5 lety

Tímto žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila. Pokud tak společnost neučiní, bude stížnost uzavřena.

6.11.2019 12:28, před 5 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.