CZC.cz s.r.o.

#35283Opakovaně neuznaná reklamace telefonu Redmi 6

3 hodiny 12 minut

04.09.2019, před 5 lety

Jan Pijálek

Hned při prvním spuštění se objevila nabídka aktualizace systému. Během ní, při následném restartu již telefon nenaběhl. Vyřešeno v záruce reinstalací OS. Viz RE18048622
Bohužel od té doby při každém pokusu o aktualizaci systému telefon selže a po restartu se objeví hláška system has been destroyed. Několikrát jsem toto reklamoval, pokaždé reklamace neuznána s tím, že se problém neprojevil, ačkoliv telefon byl předán v tomto stavu a servis upozorněn, že se problém projevuje jen při aktualizaci OS a to i z továrního nastavení.
Telefon se vrátil sice připraven ke spuštění, ale bez aktualizování.
Toto se opakuje přes půl roku a bezvýsledně. Kontaktoval jsem i reklamační oddělení, bezvýsledně. Naopak technik na prodejně sám prováděl aktualizaci a posléze zařízení opět zadal k reklamaci.

GSM Xiaomi Redmi 6 Dual 3GB/32GB černý, IMEI 867232040161144

Chtěl jsem funkční zařízení, ale teď požaduji vrácení peněz.

4.9.2019 08:23, před 5 lety

Uplynulo-li od zakoupení a převzetí zboží více než 6 měsíců, musel by v případě soudního sporu spotřebitel prokázat, že zboží bylo vadné při převzetí. Pokud tedy bylo rozhodnuto o reklamaci jako o neoprávněné, ale spotřebitel se závěry reklamace nesouhlasí a dožaduje se nápravy, musí důvody zamítnutí reklamace rozporovat. Silným a přesvědčivým důkazem o tom, že reklamace nebyla vyřízena řádně, je posudek soudního znalce z oboru. Prokáže-li posudek nedůvodnost zamítnutí reklamace, má spotřebitel právo požadovat nápravu nebo má možnost přímo odstoupit od smlouvy, protože jeho reklamace nebyla vyřízena řádně a včas. Odstoupením od smlouvy se závazek ruší od počátku a strany si vrátí to, co si plnily. Kromě toho má také spotřebitel právo na náhradu účelně vynaložených nákladů spojených s reklamací (tedy včetně proplacení znaleckého posudku). Seznam soudních znalců je možné vyhledat mimo jiné na webové adrese www.dtest.cz/soudni-znalci.

Společnost CZC.cz s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím svého zákaznického centra, oddělení reklamací, případně stížností. Co se týče dalšího řešení sporů se spotřebiteli, rozhodla se společnost spolupracovat pouze se službou mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci (ADR ČOI). Služba Vašestížnosti.cz je založena na principu oboustranné dobrovolnosti, proto jsme nuceni stížnost uzavřít.