Hugo Erben

5 měsíců 1 den 7 hodin

06.09.2019, před 5 lety

Adéla Budanovová

Dobrý den
V penzionu Hugo jsme si rezetvovali pokoj přez portál Hotels.com a následně jsme provedli platbu on-line
Do penzionu jsme dorazili 23.2.2019 a měli jsme zde přespat do 24.2.2019
Pan majitel se mno zapsal zápis o ubytovaní a následně nás poslal se ubytovat do pokoje
Měla jsem se zde ubytovat s maminkou ,dcerou 9let a synem 9m
Po příchodu do pokoje a rozkoukání jsme se celkem zděsili
Na podlaze listí,skořápky od ořechů, špinavý zapáchající odpadkový koš,ve dřezu neumytý taliřek s nožem,na stole drobky zřejmě od snídaně
Postele zaručeně nebyli čistitě povlečené a jako vrchol bylo zapomenuté použité spodní prádlo
Vzhledem k tomu,že syn v tu dobu nechodil a batolil se po zemi,nebylo možné se zde z hygienických důvodů ubytovat a riskovat zde žloutenku u miminka
Ani jsme nevybalili tašky a šla jsem za majitelem s tím,ať se nezlobí ,ale že není možné se zde ubytovat,že pokoj není připraven a uklizen a že pokud by byl tak hodný a šel se podívat
Po odpovědi ,že asi každý máme zřejmě jiný pohled na úklid jsem mu oznámila ,že tedy odjížime a žádám o vracení částky za ubytovani mi odvětil,že mu sprostředkovatel proplatí peníze do 30ti dnů a že se máme ozvat až za měsíc
Můj muž se s panem majitelem spojil prostřednictvím e-mailu ale pan majitel odmítal situaci řešit a stále oddaloval odpovědi až se odmlčel úplně
Nyní jsem se s panem spojila 28.8.2019 a zdělil mi,že pošle pouze 50%a to ještě z jeho dobré vůle a buď to ať beru nebo nechám být
Kývla jsem ,ačkoliv se mi to nelíbilo
Po týdnu se stále nic nedělo
Tak jsem opět pánovi volala
Zvedla to jeho manžela a to ještě omylem a vyslechla jsem si ještě moc hezky rozhovor o cele situaci
Paní se ptala,zle volá PRÁCE-NEBRAT a kdo to je
Pan odpověděl ,že to je ta expedice co se chtěla ubytovat ale odjeli jsme a že peníze mu byli proplaceny a je je chceme zpět ,na což se paní ptala jestli poslal a pan odpověděl ,že mi chtěl zalepit hubu 50% ale ze stejně ještě neposlal
Tak jsem volala z jiného telefonního čísla a telefon opět zvedla manželka
Po rozhovoru jsem se dozvěděla ,že když jsme čekali půl roku,tak asi mepospichame ,tak ze si můžeme tedy počkat dalšího půl roku a pokud chci ,mohu to řešit jinde
Tímto opravdu penzion NEDOPORUČUJI !
Za 2.800,- jsme nečekali luxus ani přepych ,ale minimálně čistotu ano

Pokoj v penzionu Hugo

Žádáme o vracení peněz za ,,ubytovaní,,

6.9.2019 10:42, před 5 lety

Ubytování se řídí ustanoveními § 2326 až 2331 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen „občanský zákoník“). Je povinností ubytovatele odevzdat ubytovanému, ubytovací prostor ve stavu způsobilém pro řádné užívání dle § 2328 občanského zákoníku. Jestliže ubytování neodpovídá domluvě nebo běžným standardům, je třeba požadovat nápravu. Pokud k ní nedojde, má spotřebitel právo na slevu.

Tento typ smlouvy lze vypovědět před uplynutím ujednané doby dle § 2330 odst. 1 občanského zákoníku, což dle popisu ve stížnosti nastalo s tím, že nakonec došlo k dohodě na vrácení peněz za uhrazený pobyt ve výši 50 %.

Doporučujeme vyzvat podnikatele k vydání bezdůvodného obohacení. Bezdůvodné obohacení vzniklo tak, že ubytovatel momentálně zadržuje peníze bez právního důvodu. Vzor lze nalézt zde: https://www.dtest.cz/clanek-3510/vyzva-k-vydani-bezduvodneho-obohaceni

Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou prostřednictvím naší služby, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

7.2.2020 15:56, před 5 lety

Podnikatel byl o podané stížnosti informována, bohužel však dosud neprojevila zájem se k případu vyjádřit. Vzhledem k tomu, že služba VašeStížnosti.cz funguje na principu oboustranné dobrovolnosti, jsme nuceni stížnost uzavřít.