Henkel s.r.o. Praha

#35337Barvy na vlasy řady PURE COLOR s množstvím toluenu

13 dnů 1 hodina

06.09.2019, před 5 lety

Xlen Xkli

Dobrý den,ve složení výrobku perman.barva na vlasy je nadlimitní obsah toluenu a čpavku,u mě byla silná alergická reakce - respirační problémy, slzení a pálení v očích, kašel, a točení hlavy, se vyskytly při aplikaci barvy, směsi kterou jsem namíchala s oxidačním činidlem,
a v důsledku těchto problémů jsem musela použít respirační roušku, jako pomůcku-(opravdu pomohla!!)
Složení na obalu výrobku, na spodní straně krabičky, je uvedeno
Vzhledem k tomu,že toluen je uveden hned jako 3.či 4.složka, usuzuji z toho, že je zastoupen velkou měrou.

Byla bych ráda, kdybychom se dohodli náhradou za mé komplikace při aplikaci této barvy (jiné toto nezpůsobují) na nějaké formě odškodnění nebo náhrady za způsobené zdrav.komplikace.
Barvu jsem aplikovala v sobotu, a lékaře jsem nevyhledala. Ve zdravotní dokumentaci mám uvedeno,že jsem alergik, a jsou tam mj.uvedeny v seznamu alergenů i chemikálie, jako čpavek, chlor, apod.
výrobní šarže je 0205792088, děkuji za zpětnou vazbu. ŽÁDÁM O STAŽENÍ TOHOTO VÝROBKU Z TRHU. Jiné řady výrobce, barvy na vlasy, jsou bez problémů.

Řada Pure Color od Schwarzkopf obsahuje hned jako 3.složku toluen,ve složení výrobku spolu s ostatními látkami jako čpavek,vytváří toxickou a zdraví poškozující směs pro alergiky a jiné exponované osoby, z pohledu zdravotního působení těkavých výparů, které se okamžitě vyřítí z tuby po jejím otevření.Bez roušky nelze vůbec provádět aplikaci barvy. Návod dodržen. Výrobce mi zaslal jen sáhodlouhý dotazník, aniž mi nabídl nějakou formu kompenzace mých zdrav.problémů.

Stažení inkriminované šařže z trhu, dohoda na kompenzaci zdravotních problémů způsobených výrobkem.Ostatní výrobky stejného výrobce to nedělají, nezpůsobují.

19.9.2019 12:32, před 5 lety

Ustanovení § 2161 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, stanovuje případy, kdy je věc vadná. Za vadu věci se bude považovat, pokud věc nebude mít vlastnosti, které prodávající nebo výrobce popsal nebo které kupující očekával s ohledem na povahu zboží a na základě reklamy jimi prováděné. Věc bude také vadná, pokud se nehodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá. Věc také musí odpovídat jakosti nebo provedením smluvenému vzorku nebo předloze.

V případě, že produkt je vadný, je třeba uplatnit reklamaci u výrobce.

Pokud by se spotřebitel dožadoval stažení výrobku z trhu, je vhodné a účelné obrátit se na Českou obchodní inspekci, která má pravomoc daný produkt prošetřit.

Služba VašeStížnosti.cz není schopna zprostředkovat stažení výrobku z trhu, z toho důvodu stížnost nebude publikována a bude uzavřena.