Alza.cz a.s.

#35477Reklamace vadné pračky - opětovné opravy ( neochota zboží vyměnit )

1 měsíc 1 den 16 hodin

12.09.2019, před 5 lety

Roman Jašek

Nová pračka objednána 2.8.2019 po týdnu začal házet buben pračky. Dodavatel odkázal ihned na servis Samsung, že jde o vadný výrobek. Servis mi nesdělil kolik vadných dílů bude měnit a při výměně jsem požadoval nový kus ( najednou vadná serie udajně a výměna 3 dílů na nové pračce ). Ten jsem také následně požadoval i u Alzy, ale marně s tím, že pračka je již opravená. Posílal jsem dodavateli i servisu opět další videa, co pračka opět po týdnu oprav dělá a výsledek, že nejde o vadu, ale o vlastnost výrobku vyjádření ( mládení pružiny při ždímání do krytu pračky. Opět jsem sdělil, že nechci opravu, ale trvám na výměně výrobku - marně. Opět jsem tlačen jen do opravy další. Těch dopisů a e-mailů a videí je nespočet.

WW70K5210UW/ZE S/N 05G95ESM600076A

Reklamace vadné nové pračky měla být řešena požadovanou výměnou za nový kus.Nebylo mi sděleno, že pračka bude mít měněny 3 součástky, kdy jsem mohl odstoupit od smlouvy. Vady byly na reklamační list dopsány dodatečně ( mám kopie ) Dodavatelem i servisem Samsung jsem stále nucen do oprav pračky ( 3 vadné díly první oprava ), nyní pračka opět ta samá závada hází buben, ale mlácení jde z vrchní části pračky patrně od pružiny, která nebyla součástní první opravy.

13.9.2019 08:36, před 5 lety

Spotřebitel má právo od smlouvy odstoupit v případě, že se na zboží vyskytne větší počet vad najednou nebo se vada po opravě opakovaně vrací. Podmínkou je, že nelze věc pro opakování či větší počet vad řádně užívat. Vedle vrácení peněz může spotřebitel požadovat i dodání nové věci nebo výměnu jen její součásti, ale také nechat vadu či vady odstranit znovu opravou.

Zákon přesně neurčuje, kolikrát se vada musí po opravě opakovat, ani nespecifikuje pojem „více vad“, záleží tudíž na posouzení každého konkrétního případu. Z judikatury se však obvykle dovozuje, že důvodem k odstoupení od smlouvy je třetí výskyt stejné vady po opravě nebo čtvrtý výskyt různé vady, případně skutečnost, že věc vykazuje najednou minimálně tři vady. Vždy je však třeba posuzovat každý případ individuálně.

Nebude-li možné vyřešit spor smírnou cestou, má spotřebitel možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

14.10.2019 14:18, před 5 lety