Amellus system s.r.o

#35626Výměna baterie a katastrofální výsledek neodborného servisního zásahu. Reklamace.

1 měsíc 9 dnů 21 hodin

20.09.2019, před 5 lety

Martin Strnad

Dobrý den, Jsem rozhořčen přístupem této pochybné firmy a velmi
divné metodiky servisních oprav. Konkrétně se to stalo na pobočce:
Roztylská 2321/19, Praha 11, Chodov, Praha 11, Chodov, 148 00 Šel
jsem tam s funkčním telefonem Iphone 6 pouze na výměnu baterie
protože už nedržela energii a odešel jsem již s nefunkčním telefonem.
Zřejmě neodborná manipulace s displayem při výměně baterie kde již
při vyndavání displaye kde jsou drátky zřejmě porušily strukturu tudíž
přestal fungovat display. viz. (obvykle stačí u displaye neopatrností za
display zatahat a drátky se uvnitř bužírky/flexi přetrhnou). Tvrdily že s
displayem nic nedělaly ani ho nevyndavali tak jak tam tu baterku tedy
dali? asi se ten display nadzvedl sám. Firma se vymlouvá že již telefon
byl otevřený a lepený lepidlem což je absurdní tvrzení protože tohle si
může vymyslet kde kdo. Zde už bych nedal opravit ani koloběžku natož
Iphone. Velmi špatný přístup raději si to opravit sám něž svěřit do
rukou neodborníku kteří by spíše měli prodávat ve stánku párky.
Reklamaci mi samozřejmě zamítly a já odcházím s nefunkčním telefonem
a nefunkční baterií vrátily mi tam původní a bez kompenzace ušlého zisku tedy zníčení/znehodnocení telefonu.

Iphone 6

Opravit a dát do pořádku.

30.9.2019 14:26, před 5 lety

Kupující má v souvislosti se zásahy do telefonu nárok na náhradu škody na převzaté věci dle § 2944 občanského zákoníku, který stanoví, že každý, kdo od jiného převzal věc, která má být předmětem jeho závazku, nahradí její poškození, ztrátu nebo zničení, neprokáže-li, že by ke škodě došlo i jinak (https://www.dtest.cz/clanek-3302/zadost-o-nahradu-skody-na-prevzate-veci). Výzvu k náhradě škody doporučujeme společnosti zaslat písemně, nejlépe doporučeně s dodejkou.

Škoda se nahrazuje uvedením věci v předešlý stav, nebo není-li to možné, nebo pokud o to poškozený požádá v penězích.

30.10.2019 10:24, před 5 lety