Dobry den,
19.09.2019 jsem zakoupil na e-shopu zbozi (https://www.alza.cz/gaming/htc-base-station-2-0-d5547644.htm), ktere jsem nasledne chtel vratit a ktere nebylo vubec pouzite. Pri pokusu toto zbozi vratit na pobocce, jsme zjistili ze seriove cislo na krabici je odlisne od toho, co je primo na zbozi. Pracovnik pobocky to nasledne poslal na reklamacni oddeleni, ktere moji zadost nakonec zamitlo se slovy "SN Nesohlasi". Rozumim, ze jde o podezreni z fraudu, ale vracene zbozi je v puvodnim obalu, vcetne vsech nalepek a bylo zakoupeno pred nekolika dni.
V Alze pravidelne nakupuji vice nez 7 let, a pak (kvuli chybe zrejme pri baleni u vyrobce) obdrzet "SN Nesouhlasi, zamitnuto" je opravdu neprijemne.
Predem dekuji
Vladislav Kisel
Senzor HTC Base Station 2.0
Vratit penize
Pokud prodávající vydal doklad o zakoupení výrobku, musí na něm být uvedeno datum prodeje výrobku, o jaký výrobek se jedná a za jakou cenu byl výrobek prodán, spolu s identifikačními údaji prodávajícího. Neshodují-li se údaje na výrobku s údaji na dokladu, měl by spotřebitel o tom prodávajícího informovat. V daném případě však může být složité prokázat, že se skutečně jedná o kupovaný výrobek. K prokázání této skutečnosti by mohlo posloužit vyjádření výrobce (např. že k pochybení mohlo dojít při přípravě k expedici výrobku).