Dobrý den, mám od O2 přes rok LTE internet na doma. Od počátku se potýkám s problémy, ale o prázdninách se to stalo již neúnosné, kdy jsem musel restartovat modem několikrát denně. Řešil jsem to s technickou podporou, která to prověřovala na straně sítě, ale nic nenalezla. Technik konstatoval, že je problém buď v SIM kartě nebo modemu (ve chvíli výpadku modem hlásí "Nebyla detekována SIM karta" nebo "Vada SIM karty"), a doporučil reklamaci na prodejně. To jsme učinili a v prvním kroku požádali o výměnu pouze SIM karty (reklamaci prováděla manželka, protože je to psané na ni). SIM karta byla vyměněna, manželka nic neplatila, o poplatku jí nebylo nic řečeno, ale mně po pár minutách přišla zpráva z Moje O2, že výměna SIM karty byla dokončena a ve vyúčtování bude zpoplatněna 99 Kč.
Okamžitě jsem si stěžoval na O2 Guru chatu, kde jsem zdůrazňoval, že se jednalo o reklamaci, výměnu vadného zboží v záruce. Prý je to normální, i toto je zpoplatněné. Potvrdila mi to i další pracovnice O2.
Internet OPTIMAL HD, LTE modem TP-LINK se SIM kartou
Zrušení uvedené částky z vyúčtování. Proškolení pracovníků, aby k takovéto absurdní situaci již nemohlo v budoucnu dojít.
Reklamaci zboží je prodávající povinen provádět bezplatně. Pokud by poplatek požadoval, jednalo by se o zakázané ujednání, které omezuje spotřebitelova práva z vadného plnění ve smyslu § 1814 písm. a) zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ke kterému se dle § 1815 téhož zákona nepřihlíží.
je pravdou, že poplatek za výměnu SIM karty byl účtován v souladu s ceníkem, avšak pokud je SIM karta měněna z technických důvodů, bývá odpuštěn. Zajistil jsem tedy vrácení částky za výměnu SIM karty. Částka bude odečtena na faktuře za služby. Výměna SIM karty bude tedy naúčtována a zároveň odečtena.
S přáním hezkého dne
Jaroslav Neubauer