dne 27.8.2019 jsem zaslal písemnou výpověď na zrušení pojištění domácnosti.
Za 14 dní jsem zavolal do Vaší pojišťovny, zda mojí výpověď dostali a kdy dostanu vyrozumění o ukončení pojistky.
Tam mi sdělili, že na vyřízení mají měsíc.
Vzhledem k tomu, že mi do 30.9.2019 nepřišla žádná písemná odpověď, jak mi bylo slíbeno, jsem zavolal 1.10 znovu.
Váš pracovník mi sdělil, že neví, proč dosud není vyřešena moje výpověď ze smlouvy a slíbil, že po mé urgenci dostanu nejpozději do konce týdne tj.do 4.10 odpověď, což se bohužel nestalo.
Žádám Vás tímto o zjištění stavu mé smlouvy a písemnou odpověď o ukončení mojí smlouvy na pojištění domácnosti.
Děkuji
Vladimír Vítek
Ukončení pojištění domácnosti č.2425101392 a písemná odpověď.
Možnost výpovědi je odvislá od toho, co si strany ujednají mezi sebou. V tomto případě budou rozhodující všeobecné pojistné podmínky (https://www.uniqa.cz/download.ashx?uid=B8B149D6-F971-4F55-80FD-7450BEF9A080). Obecně lze pojištění ukončit výpovědí dle článku 6.2.1. VOP, podle kterého platí, že je-li pojištění ujednáno s běžným pojistným zaniká výpovědí pojistitele nebo pojistníka ke konci pojistného období; výpověď musí být doručena alespoň 6 týdnů před dnem, ve kterém uplyne pojistné období, jinak zaniká pojištění ke konci následujícího pojistného období.
Pokud společnost spotřebiteli brání smlouvu zrušit, zkracuje tím spotřebitele na jeho právech a k takovému jednání se nepřihlíží.
UNIQA pojišťovna, a.s. se rozhodla nevyužít služby VašeStížnosti.cz, a to i s ohledem na povinnost ochrany osobních údajů. Stížnosti a nesouhlasy týkající se UNIQA pojišťovny je možné adresovat na oddělení stížností a reklamací, stiznosti@uniqa.cz, případně je možné využít i ostatní kontakty uvedené na webových stránkách pojišťovny www.uniqa.cz.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009.