Po koupi skůtru 5.2.4014,jsem ho šel do týdne přihlásit.Byla zima,sice přijatelná,ale na moto to bylo o zdraví.Na inspektorátu jsem dostal instrukce.Po dotazu,jestli bych to mohl kvůli počasí oddálit(příjezd na identifikaci)odpověděli,že není problém.27.2.jsem všechno vyřídil a OK.Na Alianz i s dotazem o vyrovnání pojistných dní mi odpověděla,že to je v pořádku.26.6.odeslali z ČKP,že mám zaplatit 640kč.Denní dávka 20kč+180kč náklady.Největší sranda je že do 50cm3 je pojistka zdarma k autu.Já poctivec i přes to,ať nejsou problémy platím 224kč.Mohli by jste mi poradit co s tím udělat?Děkuji.Lindovský
Zlodějna České kanceláře pojistitelů
Chci aby byla možnost uhradit pojistku zpětně do doby ukončení bývalé,při zjednávaní pojistky na pojišťovně.Tím pádem by se ČKP mohla úplně zrušit a stát by nepřicházel o platy pro vyhozené darmožrouty.
Podle ustanovení § 24c odst. 1 zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla platí, je-li provozováno tuzemské vozidlo bez pojištění odpovědnosti v rozporu s tímto zákonem, je vlastník vozidla povinen uhradit ČKP příspěvek za dobu, po kterou bylo vozidlo provozováno v rozporu s tímto zákonem. Povinnost uzavřít smlouvu o pojištění odpovědnosti je podle ust. § 1 odst. 2 zákona o pojištění odpovědnosti spojena s provozováním vozidla, resp. ponecháním vozidla na pozemní komunikaci, nikoli však s pouhým držením vozidla, které provozováno, resp. ponecháno na pozemní komunikaci, není. Spotřebitel by tedy měl prokázat, že vozidlo za uvedenou dobu nebylo provozováno.
Česká kancelář pojistitelů se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.