BAŤA, akciová společnost

#3648Neuznaná reklamace kabelky

1 měsíc 2 dny 16 hodin

03.07.2014, před 11 lety

Lenka Fortelná

Koupila jsem u této společnosti kabelku za 999,- Po dvou dnech nošení se mi vzadu úplně vydřela. Poslala jsem ji tedy na reklamaci, byla mi vrácena s tím, že je to mechanické poškození. Po dvou dnech? To je opravdu směšné, vše završilo arogantní chování vedoucí, která mi řekla, že jestli se mi to nelíbí, ať to dám soudnímu znalci.

Černá kabelka s uchy k nošení přes rameno či v ruce je ozdobená třpytivými kamínky. 961-6417

Chci samozřejmě vrátit peníze, od této společnosti nebudu nosit už nikdy nic.

3.7.2014 09:08, před 11 lety

Je-li reklamace uplatněna do 6 měsíců od převzetí věci, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí. Důkaz opaku by měl provést prodávající. Znalecký posudek by mohl vylepšit postavení spotřebitele v případném sporu. V tomto případě doporučujeme nejprve konzultaci se znalcem, zda může posoudit vadnost materiálu, případně jinou příčinu. Kdyby se opravdu jednalo o mechanické poškození, reklamace byla skutečně neoprávněná. Dále je možné znovu uplatnit nesplněnou jakost při převzetí dle ustanovení § 2161 občanského zákoníku a požadovat od prodejce vyvrácení domněky o vadnosti zboží při převzteí.

5.8.2014 16:40, před 10 lety

Společnost BAŤA, akciová společnost byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.

5.8.2014 16:40, před 10 lety

Lenka Fortelná