Stephen Peter Smyrk

#36484Podmienky,Uroky,Odstupenie

3 měsíce 30 dnů 2 hodiny

29.10.2019, před 5 lety

Samuel Čeč

Dobry deň,chcel by som sa informovat na postup v pripade ze som daný krupiersky kurz "absolvoval" a platil som splatky,no spolocnosť p. Smyrka mi behom 3 mesiacov po "absolvovani" kurzu nechceli vystaviť žiadne potvrdenie o absolvovaní,odbijali ma s tým,(konkretne jeho sekretarka pani Š.),že kam to cchcem poslať,oni to tam pošlú.Samozrejme nejednalo sa o zámorskú loď s ktorou by mali partnerstvo takže by z mojho odporučenia nič nemali...Vzhladom na to ze som sa cítil podvedený,pretože nedodržali čo slúbili,som prestal splácať splátky,kým mi nepošlú potvrdenie o absolvovaní kurzu,hoc aj kópiu,keďže sa odvolávali na to že mi to pošlú až zaplatím celú čiastku.V čase trvania tohto kurzu,kedže som popritom aj chodil do práce,sa ma snažili vyhodiť za nedodržanie dochádzky(pričom boli informovaný že som zamestnaný),ale istým "vyvoleným" ktorým dlžal zamestnanec p. Smyrka peniaze,písal dochádzku aj v čase keď neboli prítomný,čo mi príde ako hrubé porušenie pravidiel,vzhladom na to ze sa mna chceli za ten istý "priestupok" zbaviť. Keď som sa voči tomu ohradil dali mi podpísať nejaký papier o tom že si teda ten vymeškaný čas nadchodím mimo kurzu aj s ostatnými,načo som podpísal ZMENKU o zaplatení kurzovného po jeho absolvovaní.Je od toho už skoro dva roky,nieje s nimi žiadna komunikácia,oni mi odmietajú kdekolvel potvrdit ze som kurz absolvoval pritom odo mna ziadaju zaplatenie plnej sumy +0,5% navyšše za každý deň.Prosím,ako sa dá odstúpiť od tejto zmluvy poprípade ako sa vyhnúť úrokom,ak by som prikývol na úhradu kurzovného? Ďakujem za odpoveď.

Prosím poradte mi ako mám v tomto prípade postupovať,či im to mám začať postupne splácať alebo sa obrátiť na nejaký útvar. Ďakujem.

30.10.2019 14:46, před 5 lety

Vypovědět závazek lze pouze v případě, bylo-li tak sjednáno ve smlouvě nebo stanoví-li tak zákon. Není-li tomu tak, nemůže být smlouva tímto způsobem vypovězena.

Závazek však může mimo jiné také zaniknout v případě odstoupení jedné strany od smlouvy pro podstatné porušení povinností. Může se např. jednat o situaci, kdy společnost nevydá potvrzení (certifikáct), kvůli kterému student kurz absolvuje. Podstatné je takové porušení povinnosti, o němž strana porušující smlouvu již při uzavření smlouvy věděla nebo musela vědět, že by druhá strana smlouvu neuzavřela, pokud by toto porušení předvídala.

Smlouva by mohla být také neplatná z důvodu uvedení spotřebitele v omyl, jednalo-li se o omyl týkající se rozhodující okolnosti pro sjednání smlouvy a byl-li v tento omyl spotřebitel uveden podnikatelem.

V konkrétním případě je třeba posoudit, zda v uzavřené smlouvě se nalézá ustanovení o možnosti vyvázat se ze smlouvy a za jakých podmínek. V daném případě se zřejmě bude jednat o smlouvu o dílo (dílem se rozumí i činnost s jiným výsledkem dle § 2587 občanského zákoníku) a objednatel by mohl od takové smlouvy odstoupit například v případě, že zhotovitel neprovádí dílo řádným způsobem za podmínek § 2593 občanského zákoníku (nevystavuje certifikát).

18.11.2019 12:01, před 5 lety

Dovolte mi, abych se vyjádřil.

Uvedu zde pouze ty skutečnosti, které jsem schopen prokázat.

1, Pan Čeč podepsal smlouvu o zaškolení dne 25.4.2017 a na kurz nastoupil.

2, Vzhledem k vysoké absenci byl panu Čečovi dne 6.6.2017 zaslán email následujícího znění:

„Vážený pane Čeči,
Vaše absence přesáhla tolerovanou hranici, proto máte-li zájem, obratem nás zkontaktujte, abychom mohli stanovit termín doškolení nad rámec smlouvy.“
Toto doškolení bylo nutné pro připuštění pana Čeče ke zkoušce. Doškolení bylo zcela nad rámec smlouvy a proběhlo zcela zdarma.

3, Pan Čeč byl následně díky zmíněnému doškolení ke zkoušce připuštěn a zkoušku absolvoval.

4, Pan Čeč od ukončení kurzu v červnu 2017 do dnešního dne uhradil z ceny kurzu, která činila 34999 Kč celkem 8775 Kč. Je proti němu vydán platební rozkaz ze dne 28. května 2018, kdy podotýkám, že do prodlení s platbou se dostal již dne 23.7.2017 – žaloval jsem tedy téměř rok poté.

Shrnutí: Pan Čeč absolvoval kurz, který ani po dvou a půl letech neuhradil.

Zpráva pro pana Čeče:

Pokud se zde veřejně omluvíte a celou dlužnou částku, tak jak Vám přikázal soud, uhradíte, budu považovat celou věc za vyřízenou. V opačném případě jsem ochoten bránit se všemi dostupnými zákonnými prostředky.
Objednal jste si službu, která byla řádně dodána (dokonce jste byl z mé dobré vůle kvůli Vámi zaviněné vysoké absenci zdarma doškolen) a dodnes jste za ni nezaplatil. To, jak mne zde veřejně očerňujete považuji za nebetyčnou drzost.

Smyrk

11.12.2019 15:10, před 5 lety

Stížnost přeřazujeme na spotřebitele, aby mohl na vyjádření podnikatele reagovat.

12.12.2019 07:48, před 5 lety

Samuel Čeč

Dobry deň,
Ďakujem za možnost takto verejne to odkomunikovať s p.Smyrkom.
Aby som sa vyjadril k Vašej správe,odmietam sa Vám ospravedlnit,vsetky fakty čo som vyššie uviedol su čistá pravda,viem to dokázať a verím že ostatný účastníci kurzu mi to radi dosvedčia.Čo sa dlžnej sumy týka,som rád že ste sa aj k tomu vyjadril,iba ste tým potvrdil moje slová,a to že som ten kurz dokončil a podla dohody splácal,prestal som až vtedy ako ste mi aj po dvoch mesiacoch od ukončenia odmietli vystaviť certifikát,chcel by som Vás preto verejne vyzvat,pokial mi zašlete kopiu certifikatu,alebo potvrdenie o ukončení kurzu,neprodlene budem pokračovať v splácaní dohodnutej dlžnej sumy bez tých nezmyselných úrokov,,a som pripraveny svoju pravdu dokázat a proti takýmto pochybným "business taktikam" sa brániť všetkými možnými prostriedkami.
V prípade objasnenia ma neváhajte kontaktovat e-mailom,rad s Vami budem pokracovať v komunikacii kde som s p. Špalkovou skončil.
To je s mojej strany všetko,prajem pekný deň
S pozdravom

Čeč