Uppsala Management s.r.o.

#36516Neoprávněný dluh

30 dnů 1 hodina

30.10.2019, před 5 lety

Karel Schodly

V roce 2017 jsem byl členem fitup a pravidelně platil. Ukončil jsem členství a řádně vyplnil výpověd. Tím to pro mě haslo. Před měsícem mi došel list, že dlužím 5223,12kč Nemužu se dovolat na firmu uppsala. Na email taky žádná odpověd. Rád bych dal vše do pořádku a čekal nejaké vysvětlení proč až po dvou letech mi něco příjde.

případ 271709

smazání dluhu, odstranění mých osobních informací

30.10.2019 12:22, před 5 lety

Pokud společnost žádá zaplacení údajného dluhu, musí prokázat, že k tomu má právní důvod. Pokud spotřebitel smlouvu se spol. Uppsala Management s.r.o. řádně ukončil a vyrovnal veškeré závazky plynoucí ze smlouvy, nemá společnost po konci závazku nárok na další platby.

Vymáhá-li společnost tento dluh prostřednictvím inkasních agentur, nemají tyto inkasní agentury žádná speciální oprávnění oproti běžnému věřiteli (například nemohou nařídit exekuci).

Pokud je po spotřebiteli vymáhána částka subjektem, který není jeho původním smluvním partnerem, měla by mu společnost prokázat na základě jakého právní titulu po něm částku požaduje. Pokud došlo k postoupení pohledávky od určité společnosti, měla by tato společnost vydat inkasní agentuře doklady o pohledávce, které jsou nutné k jejímu uplatnění. Tedy zejména doklad prokazující právní titul vzniku nároku na úhradu pohledávky. Spotřebitel může společnost informovat, že v případě prokázání právního titulu k úhradě pohledávky je ochoten svůj dluh splatit, v opačném případě, ať se společnost obrátí na soud, kde bude muset jako žalobce prokázat, že jí svědčí právo na úhradu předmětné pohledávky.

Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitel má také možnost se obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář www.adr.coi.cz).

29.11.2019 13:36, před 5 lety