HC Media Ltd. (https://mamemail.cz/)

#36521Nevyplacená částka 1400kč ze dne 24.07.2019

24 minut 29 sekund

30.10.2019, před 5 lety

Petra Blachová

Na stránkách https://mamemail.cz/ mám profil, kde jsem v 24.7.2019 požádala o vyplacení částky 1400kč. Po odeslání požadavku se objevila tabulka, že peníze budu mít na účtě do pěti dnů. Dnes je 30.10.2019 a částka na můj účet stále nedorazila. Pokoušela jsem je 2x kontaktovat prostřednictvím jejich formuláře. Bez zpětné vazby. Účet jsem si založila v dobách studia a při příležitostném klikání zasílaných emailů jsem se těšila na vyplacení. Jakmile se tak letos stalo, částka se přesunula sice v jejich profilu do již vyplaceno, ale v reálu se tak nestalo. Na internetu jsem se následně dočetla, že se jedná zřejmě o podvodníky a pokud tomu tak je, o to víc bych si přála, abyste se na tuhle "firmu" podívali. Přikláním se i k tomu, aby dlužná částka 1400kč byla penalizována, protože když jsem se dívala na informace o mamemail v obchodním rejstříku v tom červenci, byli jako majitelé uvedení páni, se sídlem v Brně. Dnes je již sídlo v Seychelles, což mi přijde zvláštní a podezřelé. Obracela jsem se dnes s tímto dotazem ještě na epohledávky, ale nasměrovali mě k Vám, jako jedna z možností jak tuhle situaci řešit.

Jedná se o zasílání reklamních emailů a po jejich přečtení vám připíší malou částku.

Žádám o vrácení peněz, případně i s penalizací a zároveň zjistit jak toto podnikání funguje, jelikož se mi zdá, že podvedených uživatelů bude více.

30.10.2019 15:30, před 5 lety

Pokud dlužník neplní dobrovolně, je možné jej vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.

Služba VašeStížnosti.cz je určena pro řešení sporů mezi spotřebiteli a podnikateli. Jelikož se v daném případě nejedná o spor z oblasti spotřebitelského práva (spor se týká problematiky závislé práce, případně pracovního práva), stížnost uzavíráme a nebudeme jej publikovat na našem webu. Více informací o službě VašeStížnosti.cz je možné vyhledat na webové adrese www.vasestiznosti.cz/clanek-15/o-sluzbe-mimosoudniho-reseni-sporu-vasestiznosti-cz.