Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s.

#3657Neoprávněné účtování určité částky dopravce

8 měsíců 27 dnů 18 hodin

03.07.2014, před 11 lety

Petr Hodan

Dopravní podnik Karlovy Vary, a. s. vydává slevu na jízdné po předložení průkazu žáka či studenta u přepravce. Pro sjednání takovéto slevy je povinností držitele, potvrdit průkaz ve školní instituci, kterou daný žák či student navštěvuje. Po všech náležitostech, které držitel splní je průkaz předán do kanceláře přepravce, kde bude obratem po kontrole údajů potvrzena. Platnost průkazu na slevové jízdné kontroluje určitá osoba v kanceláři přepravce. Platnost slevového průkazu za dané období 2013-2014 je stanovena od 1.9.2013 do 30.6.2014. Ovšem, dne 30.6.2014 kdy je průkaz stále platný již nelze slevu u přepravce uhradit a tudíž jsem hradil více, než bych měl. Dopravní podnik Karlovy Vary, a. s. přišel s verdiktem takovým, že MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ukončilo školní období 2013-2014 již 27.6.2014, tudíž si DPKV a zřejmě nejen ten ale i zbytek dopravních přepravců. Pokud vím, tak nezáleží kdy ministerstvo řekne že ukončí školní rok. Snad by měli dopravci tento průkaz nechat v platnost, která je uvedená přímo na průkazu. Příkladem by mohla být pojišťovna, já se vybourám v autě budu chtít něco od pojišťovny a oni mi tam řeknou,že bohužel MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ uvedlo, že v tento den mé bouračky žádné nehody nebudou, tudíž mi to pojištění v ten den neplatí. Jedná se zcela o stejný příklad, který asi mnoha z nás nechápe.

Nastolit v tomto pořádek a vyjádřit se k výše uvedené věci přímo skrze předsedu představenstva či ředitele Dopravního podniku Karlovy Vary, a. s.

4.8.2014 14:58, před 10 lety

Žákovský průkaz platí jen po dobu trvání školního/akademického roku. Průkaz platí v případě denního dojíždění pouze ve dny školního vyučování.

31.3.2015 16:03, před 10 lety

Společnost Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. se nerozhodla využít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.