SLEVO GROUP s.r.o.

#36576Reklamace voucheru (neuplatnění)

4 měsíce 11 dnů 2 hodiny

01.11.2019, před 5 lety

Martina Hrabětová

Dne 8.7.2019 (platnost do 30.9.) jsem koupila voucher - 500 g tataráku s topinkami v restauraci U Kalendů. Když jsme se tam chtěli objednat, tak nám tam sdělili, že voucher neberou, že to byla akce bývalého majitele. Od 20.9. se to snažím řešit se Slevoparkem, ale bohužel nikdo na moje maily nereaguje a ani se mi nikdo neozývá. Žádala jsem o vrácení peněz (349,-Kč) na účet.
Prosím vás o pomoc při řešení tohoto problému. Nejde mi ani tak o ty peníze, ale spíše o to, aby se k celé věci nějak postavili a začali to řešit.
Děkuji
Martina Hrabětová

Voucher - 500 g tatarák s topinkami

Vrácení peněz na účet

12.11.2019 09:13, před 5 lety

Obchodní podmínky dané společnosti uvádí následující: "Provozovatel odpovídá pouze a výhradně za to, že: dodá dle těchto Obchodních podmínek voucher zákazníkovi, a že použití voucheru nebude Poskytovatelem, splní-li zájemce stanovené podmínky, odmítnuto."

V daném případě by tedy spotřebitelka mohla uplatnit reklamaci přímo u zprostředkovatele dané služby, neboť nebylo splněno to, k čemu se zprostředkovatel v obchodních podmínkách zavázal.

Při uplatnění reklamace může spotřebitelka žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany zprostředkovatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitelka smlouvu neuzavřela, věděla-li by o porušení smlouvy). Odstoupením od smlouvy se smlouva ruší od počátku a spotřebitelka může žádat vrácení peněžních prostředků.

Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou prostřednictvím naší služby, má spotřebitelka možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

12.3.2020 13:52, před 5 lety