Dobrý den, dne 13.10. jsem si na výše uvedeném obchodě objednala kotníkové boty, objednávku zaplatila. Vevio na svých stránkách udávalo doručení do 24 hodin. Přišel e-mail, že objednávka je na cestě...doba dodání 5 - 30 dní... nějaký čas jsem čekala. Nyní chci od smlouvy odstoupit, ale nemohu najít žádný telefonní kontakt na provozovatele a na Formulář pro uplatnění reklamace, který, jako jediný možný nástroj, jsem našla na jejich stránkách mi nikdo nereaguje... Jak mám dále postupovat? Děkuji Svatošová
Dámské elegantní kožené boty Victoria Barva: Green-1, Velikost: 38 1ks 799 Kč
Chci vrátit peníze.
Jelikož smlouva byla uzavřena za pomoci prostředku umožňujícího komunikaci na dálku, může spotřebitel využít práva odstoupit od smlouvy bez udání důvodu ve lhůtě 14 dní od převzetí věci. Co se týče odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14 dnů v případě uzavření smlouvy přes internet, je nutné vzít kromě § 1829 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v potaz také směrnici Evropského parlamentu a Rady 2011/83/EU, o právech spotřebitelů, která je předlohou ustanovení transponovaných do českého právního řádu. Konkrétně se jedná o recitál č. 40, který uvádí, že v případě kupní smlouvy uzavřené přes internet by měl mít spotřebitel právo odstoupit od smlouvy také před získáním zboží do fyzického držení. K tomu je ale podle čl. 11 odst. 1 směrnice nutné, aby spotřebitel buď použil vzorový formulář pro odstoupení od smlouvy, nebo učinil jakékoli jiné jednoznačné prohlášení o svém rozhodnutí odstoupit od smlouvy. Prodávající je pak povinen vrátit spotřebiteli peněžní prostředky nejpozději do 14 dnů ode dne, kdy bylo od smlouvy odstoupeno.