Centrální výběrová řízení a.s.

#36697Odcizené osobní údaje Alena Honzárková

1 den 14 hodin

05.11.2019, před 5 lety

Alena Honzárková

dnes nám pán z této firmy nabízel služby. V podstatě nabízel pouze informace ohledně lepší ceny elektřiny. Na základě vyúčtování, které chtěl vidět pouze kvůli tarifu začal sepisovat “dotazník” a poprosil ještě o nějaké informace. Po chvilce mi dal k podpisu plnou moc, další dva papíry a vyfotil si OP. Když jsem dané papíry viděla, vše jsem přečetla a nic z toho co mi tvrdil nebyla pravda. Žádný dokument jsem nepodepsala, tak pán pouze přes jeden list napsal storno ukázal mi jak mi jak maže fotografii OP a velice svižně utekl. Výsledkem jsou tedy odcizené osobní údaje bez mého souhlasu. Je možné se bránit před zneužitím osobních údajů?

Centrální výběrová řízení a.s. Výběrové řízení

Přeji si zaručení, ze strany dané firmy, že mé osobní údaje nezneužije.

6.11.2019 07:55, před 5 lety

Spotřebitelka může písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou) požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Pokud spotřebitelka odejme společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinná to respektovat. Pakliže bude společnost nadále i po této písemné výzvě proti vůli spotřebitelky nakládat s jejími osobními údaji, bude žádoucí se obrátit neprodleně na Úřad pro ochranu osobních údajů.

7.11.2019 13:33, před 5 lety

Dobrý den, paní Honzárková,

přihláškou do výběrového řízení se naše společnost zavazuje, že pro zákazníka zcela zdarma realizuje výběrové řízení na cenově výhodnějšího dodavatele energií.
Zákazníkovi garantujeme, že nový dodavatel bude cenově výhodnější, než je jeho stávající. Když tato kritéria splníme, podle podmínek výběrového řízení, které zákazník obdržel, se nám zákazník zavazuje, že služby nového dodavatele využije.

Všechny podmínky výběrového řízení má od nás každý zákazník v písemné podobě. Pro zvýšení kvality služeb a ověření, že terénní pracovník předal klientovi jasné a srozumitelné informace, navíc každou přihlášku do výběrového řízení ověřujeme se zákazníkem následující pracovní den telefonicky tzv. verifikačním hovorem. V něm zákazníkovi znovu rekapitulujeme podmínky a proces výběrového řízení a ověřujeme, že jsou mu informace srozumitelné a se zařazením do výběrového řízení souhlasí.

Jelikož v okamžiku jednání s obchodním zástupcem nebyla smluvní dokumentace s Vámi uzavřena, tak i pakliže by daný obchodní zástupce nesmazal vaše osobní údaje na místě (což dle vašich slov učinil), udělali bychom to na centrále v back office oddělení sami následovně.

Rádi bychom Vám tak sdělili, že opravdu nedisponujeme žádnými vašimi osobními údaji z OP.

Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, můžete se obrátit přímo na naši zákaznickou linku či na email podpora@cvras.cz

Tým CVŘ

7.11.2019 13:46, před 5 lety