v říjnu tohoto roku jsem si zařídila profil na seznamce Be2, zaplatila jsem poplatek na zkušební dobu. Jelikož jsem neměla na kartě dostatek peněz, nemohla se strhnout další částka, která byla přes 2. tisíce korun, s kterou taky vubec nesouhlasím. Psala jsem několik mailu na zákaznický servis s přílohou,kde jsem měla podepsaný zrušení členství, ptala jsem se, jestli mám něco doplatit, že chci potvrzení, že nic nedlužim a že členství je zrušené, vždy mi odepsal pouze automat,nebo paní ale úplně na něco jiného,než jsem se ptala. Prosím,jak mám dál postupovat,když BE2 nemá zájem komunikovat?
Profil na seznamce společnosti be2
Řešením celé situace je neúčtování jakékoliv částky, jelikož jsem se společností komunikovala a snažila se vyjít jakkoliv vstříc slušnému řešení.
Řeším je taky, aby neodepisovali,když si účtují tak nehorázné peníze.
Než dojde k uzavření smlouvy mezi spotřebitelem a společností, má společnost povinnost informovat spotřebitele o ceně nebo způsobu jejího určení za jedno zúčtovací období, kterým je vždy jeden měsíc, pokud je tato cena neměnná. Společnost má dále povinnost informovat spotřebitele o době trvání závazku a podmínkách ukončení závazku. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že spotřebitele řádně informovala. Zda podaná informace byla dostačující, se posoudí nejen vzhledem k jejímu obsahu, ale i ke způsobu jejího vyjádření. Pokud společnost spotřebitele o podmínkách smluvního vztahu řádně neinformovala, mohl by spotřebitel namítat neplatnost smlouvy, neboť byl uveden společností v omyl.
Ujednání o automatickém prodlužování smlouvy v situaci, kdy je uvedeno pouze v obchodních podmínkách, by bylo nutné vyhodnotit jako tzv. překvapivé ujednání dle § 1753 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a to také ve světle stanoviska občanskoprávního a obchodního kolegia Nejvyššího soudu ČR ze dne 11. 12. 2013 se sp. zn. Cpjn 200/2013.
Takové ujednání by bylo tudíž neúčinné, v případě soudního sporu by se jej tudíž společnost nemohla dovolávat.
Vymáhá-li společnost tento údajný dluh prostřednictvím inkasních agentur, nemají tyto inkasní agentury žádná speciální oprávnění oproti běžnému věřiteli (například nemohou nařídit exekuci).
Spotřebitel by si měl uchovat veškerou dokumentaci, která prokazuje, že smlouvu se společností ukončil, případně že se snažil smlouvu ukončit, avšak ze strany společnosti mu to nebylo umožněno.
prosím, kontaktujte nás v uvedené záležitosti přímo na adrese michal.hlavacek@be2.com.
Mějte také na paměti, že naše emaily mohou být automaticky uložené ve Vaší Nevyžádané poště (Spam/ Junk). Skontrolujte si proto prosím i tenhle adresář ve Vaší elektronické poště.
Děkujeme Vám.