IN TIME SPEDICE, spol. s r.o.

#36770Nedoručený balík

1 měsíc 5 dnů 20 hodin

07.11.2019, před 5 lety

Radmila Frýdová

Dne 31.10.2019 mi měl být doručen balík od Avonu. Dnes je 7.11.2019 a balík stále nemám. Ve sledování zásilek je již 3x napsáno Nedoručeno zmeškano kurýrem. Nevím, zda tento balík ještě vůbec příjmu, tedy pokud se někdo z této společnosti uráčí mi ho přivézt, když jeste za toto platím poštovné.

V dnešní době absolutní propadák. Raději se obloukem vyhnout

Vedení této společnosti by se mělo zamyslet, koho vlastně zaměstnává.

8.11.2019 10:44, před 5 lety

Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).

Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.

13.12.2019 16:14, před 5 lety