Allegro Retail a.s.

#37001Odmítnutí prodloužené záruky, která byla uvedena na webových stránkách i na výrobku

1 měsíc 20 dnů 21 hodin

16.11.2019, před 5 lety

Eva Brown

Dobrý den, níže uvádím e-mailovou korespondenci s prodejcem:
(Já v tom vidím minimálně neznalost zákona a klamavou reklamu).
Prosím o prošetření. Děkuji mnohokrát. Eva Brown (jsem předplatitel, ale nejde mi znovu zaslat heslo a přihlásit se.)
Mohu poslat foto webových stánek, fakturu, i foto sušičky.
Podle mého názoru má prodejce dodat všechny dokumenty, které je třeba a pokud se uvádí delší záruka, tak dodat i tuto záruku a ne aby si ji musel spotřebitel vyžadovat na výrobci!

záruční list dodává ke svému výrobku vždy výrobce nikolik prodejce. Jako záruční list Vám pro reklamaci slouží faktura.

Děkuji za pochopení

S přátelským pozdravem,

Markéta Rašková
zákaznický servis MALL.CZ

Pro zrychlení navazující komunikace zvolte možnost odpovědět na tento email. Vyplněním nového kontaktního formuláře může dojít k prodloužení doby naší odpovědi.

Dne 14.11.2019 13:50:17 eva.brown@volny.cz napsal(a):
Dobrý den, Vy jste prodejce a uvádíte prodlouženou záruku na svých webových stránkách, proto podle zákona máte povinnost na požádání dodat záruční list.

Prosím proto o jeho dodání.

Nerada bych se obracela na Českou obchodní inspekci.

Děkuji a jsem s pozdravem Brown

Odesláno z mého chytrého telefonu Samsung Galaxy.

-------- Původní zpráva --------
Od: objednavky
Datum: 14.11.19 11:48 (GMT+01:00)
Komu: eva.brown@volny.cz
Předmět: Re: OBECNÝ DOTAZ / chatbot web [InternetMall#1458129]

děkuji za zprávu. Fakturační údaje nelze změnit jsou propsány, tak jak nám uvádí výrobce anelze do nich zasahovat. U tohoto zboží je prodloužená zárukaod výrobce.
V případě, že pořadujete potvrzení prosím obraťte se na výrobce, zda Vám může poskytnout nějaké potvrzení.

Děkuji za pochopení

S přátelským pozdravem,

Markéta Rašková
zákaznický servis MALL.CZ

Dne 13.11.2019 15:13:05 odpovida@eva.mall.cz napsal(a):
Dotaz zákazníka:
Objednávka č. 111798941 - koupena sušička LG - faktura č. 5047067505. Na Vašich webových stránkách se uvádí záruka 10 let, ale na faktuře to není uvedeno. Prosím o vystavení dokladu o této 10 leté záruce. Děkuji Brown

Sušička LG

Ráda bych, aby mi prodejce dodal záruční list na prodlouženou záruku 10 let...

25.11.2019 19:09, před 5 lety

O této situaci hovoří § 2166 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník:

"Požádá-li o to kupující, potvrdí mu prodávající v písemné formě, v jakém rozsahu a po jakou dobu trvají jeho povinnosti v případě vadného plnění. Prodávající má povinnosti z vadného plnění nejméně v takovém rozsahu, v jakém trvají povinnosti z vadného plnění výrobce. V potvrzení uvede i své jméno, sídlo a identifikující údaj, popřípadě i další údaje potřebné ke zjištění jeho totožnosti."

Pokud tedy trvají povinnosti z vadného plnění výrobce 10 let, trvají stejně dlouhou doby i povinnosti prodávajícího. Potvrzení o rozsahu a délce povinností dle citovaného ustanovení, je tedy v tomto případě povinen vydat i prodávající.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Tato služba je bezplatná. Odkaz na podání návrhu na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/informace-o-adr/.

6.1.2020 08:56, před 5 lety