O2 Czech Republic a.s.

#37070Klamání spotřebitele

1 měsíc 9 dnů 4 hodiny

18.11.2019, před 5 lety

Igor Kužel

Uvádění nepravdivých informací v popisů výrobků, konkrétně tv Samsung, bylo uvedeno že tv disponuje satelitním příjmem (tuner S2),operátor na lince mně to potvrdila(dvakrát zajišťovala u kolegů,jak to doopravdy je), dokonce pro jistotu jsem volal ještě snad dvakrát na linků O2,v online chatu položil stejnou otázku a bylo mně řečeno, že ano tv S2 tuner má,tak dál jsem na to co je psáno a co bylo mně řečeno operátory O2 linky a tv jsem objednal, při tom satelitní tuner byl moji prioritou a podmínkou při výběru tv. Při vybalování TV z krabice samozřejmě zjistím, že požadovaný tuner S2 NENÍ ve výbavě daného modelu,tušil jsem to ale operátoři na lince O2 mně přesvědčily v pravém opaku. Tv budu vracet ale trápí mně 2 věci:jak mám dopravit tak velkou tv do prodejny, když mám menší auto,každé jiné řešení vyžaduje finanční náklady (u koho mám nechát je proplatit???),druhá věc: zdá vubec dočkam se nějaké omluvy(případně kompenzace)za klamání zákazníka a vzniklé v souvislosti z tím újmy ják časově tak finančně (do prodejny mám 18-20 km,bydliště Staměřice, Dolní Újezd).Nejvíce mně vadí že jsem opravdu několikrát se snažil zjistit opravdový stav věci a stejně to dopadlo jak dopadlo. Po celých 16 dnech nabídky tv Samsung, spol.O2 změnila popis tunerů kterými disponuje tv na ten správný. Podle mně poměrně dlouhá doba byli uváděný nepravdivé údaje,takový telekomunikační gigant měl by si to pohlídat lépe.

Chytrý televizor Samsung 55" - splátky 48 měsíců ,zákaznicky účet 3622440299

Omluva, kompenzace.

26.11.2019 12:38, před 5 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají od věci očekávat, je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitel požadovat v tomto případě dodání nové věci. Není-li to možné, má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel žádat přiměřenou slevu.

Pokud se jedná o účelně vynaložené náklady spojené s oprávněnou reklamací, je prodejce povinen tyto náklady na základě žádosti kupujícího proplatit. Účelně vynaloženými náklady jsou náklady, které musí spotřebitel nezbytně nutně vynaložit k tomu, aby mohl reklamaci uplatnit. Právo na jejich úhradu vychází z ustanovení § 1924 občanského zákoníku.

Náhradu nákladů má právo spotřebitel žádat vždy po prodávajícím. K žádosti je třeba přiložit doklady potvrzující výši nákladů. Právo je nutné uplatnit do 1 měsíce po uplynutí lhůty určené pro vytknutí vady, tedy u spotřebního zboží zakoupeného v obchodě nejpozději do 25 měsíců od převzetí. Vzor žádosti o náhradu nákladů spojených s reklamací naleznete na www.dtest.cz/clanek-3279/zadost-o-nahradu-nakladu-spojenych-s-reklamaci.

Vzhledem k tomu, že smlouva byla uzavřena za pomoci prostředku umožňujícího komunikaci na dálku, může spotřebitel taktéž využít práva odstoupit od smlouvy bez udání důvodu ve lhůtě 14 dní od převzetí věci. V případě, že spotřebitel zvolí tuto možnost, náhrada nákladů na vrácení mu automaticky nevzniká (vznikla by mu, pokud by nebyl prodávajícím o této skutečnosti (například v obchodních podmínkách) předem poučen). Pokud spotřebitel odstupuje od smlouvy, je povinen o tom informovat prodávajícího (v případě soudního sporu by musel spotřebitel prokázat, že od smlouvy odstoupil) a vrátit prodávajícímu zboží. Prodávající je povinen vrátit spotřebiteli peněžní prostředky nejpozději do 14 dnů ode dne, kdy bylo od smlouvy odstoupeno. Prodávající nemusí vracet peněžní prostředky dříve, než mu spotřebitel prokáže, že mu zboží odeslal. Nevrátil-li prodávající peněžní prostředky ve výše uvedené lhůtě, může spotřebitel požadovat také zákonný úrok z prodlení.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Pokud podnikatel neposkytne České obchodní inspekci součinnost, má tento úřad možnost udělit podnikateli pokutu za správní delikt. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz

Spotřebitel nám sdělil, že by případ ještě rád doplnil. Z toho důvodu přeřazujeme stížnost nejprve na spotřebitele.

26.11.2019 13:38, před 5 lety

Igor Kužel

Dobrý den,chtěl jsem jenom doplnit přepravní náklady ve výši 359 kč,daňový doklad přikládám.

26.11.2019 15:07, před 5 lety

mrzí mě, že vše takhle dopadlo.
V původních popisech byla skutečně technická specifikace uvedená na podporu S2. V tomto případě tak došlo k nedorozumění, za které určitě nemůžete. Jako kompenzaci vám nabízím proplacení částky 500 Kč ve formě odečtu do faktury za vaše služby, což právě zahrne i poštovné.

Takhle se můžeme domluvit?

Miroslav Trčka
Guru pro Social Media, O2

26.11.2019 15:17, před 5 lety

Dobrý den, ano,můžeme.

27.11.2019 14:46, před 5 lety

Díky za odpověď.
Vše jsem zařídil. Odečet tak najdete v následujícím vyúčtování. Přijměte tak ještě dodatečně mou omluvu za komplikace. Věřím, že budete nadále s našimi službami maximálně spokojený.

Miroslav Trčka
Guru pro Social Media, O2

27.12.2019 21:48, před 5 lety

27.12.2019 22:04, před 5 lety

Igor Kužel

Komentář: Stížnost byla vyřízena,jsem spokojen i když problémy v komunikaci z společnosti O2 přetrvávají, přes moje opakovaná volání na linků O2, je tv Samsung ktéra byla vrácena před měsícem pořád vedená u mně na účtu jak zařízení které vlastním i mám splácet. Už na to nemám nervy ani čas.