CZC.cz s.r.o.

#37111Neuznání odstoupení od kupní smlouvy

1 měsíc 17 dnů 16 hodin

19.11.2019, před 5 lety

Václav Kuře

Zakoupil jsem dva kusy handsfree označené jako Jabra Talk 5 na internetovém obchodě CZC.cz. Po doručení zboží jsem jedno zařízení vybalil a při zkoušce zvuku se mi jevil zvukový výkon příliš slabý. Proto jsem se rozhodl zařízení vrátit. Druhý den bylo zboží odesláno přičemž obratem mi dorazil email že zboží nelze vrátit z hygienických důvodů. Po konzultaci a řešení co je a co není hygienické zboží jsem odpověděl zpět paní která odstoupení vyřizovala. Následně se mi dostalo opět negativní odpovědi k vrácení zboží. Po kontaktování prodejce telefonicky mi bylo opět sděleno jeho negativní stanovisko.
Proto se v první fázi obracím na dTest.
Děkuji

Handsfree Jabra Talk 5

Vrácení peněz

28.11.2019 14:40, před 5 lety

Při koupi zboží na dálku má spotřebitel dle § 1829 odst. 1 písm a) zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, 14 dnů od převzetí zboží nárok na to, aby u prodávajícího uplatnil možnost odstoupit od smlouvy bez udání důvodů. Z tohoto obecného nároku činí občanský zákoník několik výjimek, jejichž úplný výčet je v § 1837 občanského zákoníku. Ustanovení § 1837 písm. g) občanského zákoníku pak stanoví, že spotřebitel nemůže odstoupit od smlouvy o dodávce zboží v uzavřeném obalu, které spotřebitel z obalu vyňal a z hygienických důvodů jej není možné vrátit zpátky.

Při kvalifikaci handsfree jako zboží spadající pod výjimku popsanou v § 1837 písm. g) občanského zákoníku se jedná o hraniční situaci a bude velmi záležet na technickém, popř. designovém provedení daného výrobku. Pokud by bylo zboží schopné opětovného uvedení v prodej bez nutných technických úprav, nejedná se podle názoru dTestu o zboží, u kterého lze z hygienických důvodů odmítnout odstoupení spotřebitele od smlouvy uzavřené na dálku.

6.1.2020 08:37, před 5 lety

Společnost CZC.cz s.r.o. se rozhodla nevyužít možnosti mimosoudního řešení sporů a nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat pouze prostřednictvím svého zákaznického centra, oddělení reklamací, případně stížností. Co se týče dalšího řešení sporů se spotřebiteli, rozhodla se společnost spolupracovat pouze se službou mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci (ADR ČOI). Služba Vašestížnosti.cz je založena na principu oboustranné dobrovolnosti, proto jsme nuceni stížnost uzavřít.