GLO - STORY LIMITED

#37159Nevrácení peněz za zboží vrácené ve lhůtě

1 měsíc 4 dny 19 hodin

20.11.2019, před 5 lety

Lenka Kokešová

E-shop dodal zboží, které ale nesedělo a neodpovídalo kvalitou představě. Po telefonické komunikaci jsem zjistila, že vrátit se musí na Slovensko (za 490,- Kč), což jsem udělala, zaplatila poštovné, e-shop potvrdil převzetí zpět a od té doby je telefon 737 325 122 vypnutý a na maily nikdo nereaguje, včera mi přišel po dlouhé době poukaz na novou objednávku (ale nemají tam zboží, které bych chtěla koupit a už na tomto e-shopu nechci nic koupit). Už mi ani tak nejde o ty 2500,- Kč, které mě má nepozornost stála, ale nechci, aby jim to procházelo a napálili další zákazníky.

Chci vrátit peníze za zboží, které jsem včetně jejich nevyžádaného dárku vrátila v zákonné lhůtě a zaplatila nehorázné poštovné 490,- Kč (ze stránek nebylo patrné, že se zboží musí vrátit na Slovensko). Klidně bych si i objednala i jiné zboží, ale množství a kvalita nabízeného zboží to bohužel neumožňuje. Až dnes jsem si bohužel přečetla reakce zákazníků na jejich stránkách a zjistila, že tyto praktiky jsou v tomto obchodě zřejmě obvyklé.

23.11.2019 18:56, před 5 lety

Pokud spotřebitelka využila svého práva odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží, má prodávající povinnost vrátit spotřebitelce peněžní prostředky nejpozději do 14 dnů ode dne, kdy spotřebitelka od smlouvy odstoupila. Prodávající nemusí vracet peněžní prostředky dříve, než mu spotřebitelka prokáže, že mu zboží odeslala (z popisu stížnosti však vyplývá, že spotřebitelka již zboží vrátila). Nevrátil-li prodávající peněžní prostředky ve výše uvedené lhůtě, může spotřebitelka požadovat navíc zákonný úrok z prodlení.

Jelikož je prodávající zahraniční subjekt se sídlem ve Velké Británii, má spotřebitelka možnost obrátit se na Evropské spotřebitelské centrum, které bezplatně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiných členských států EU, Norska a Islandu. Více informací o Evropském spotřebitelském centru je možné vyhledat na webových stránkách https://evropskyspotrebitel.cz/.

25.12.2019 12:33, před 5 lety