Fima FDsport neuznala reklamaci kopaček, které byly zakoupeny v jejich e-shopu. Cena kopaček byla 1490,- a po třech měsících praskly v patě a špičce. Vadu posoudili jako mechanické poškození. Firma podle mého názoru nedává zboží k odbornějšímu posouzení a vyhodnocuje stav jak se jí hodí. Ani po telefonickém rozhovoru jsme se nedohodli.
Kopačky NIKE MERCURIAL VICTORY
Požaduji výměnu za jiné a nebo vrácení peněz.
Je-li reklamace uplatněna do 6 měsíců od převzetí věci, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí. Důkaz opaku by měl provést prodávající. Pokud prodávájící důkaz opaku neposkytne, doporučujeme spotřebiteli, aby si nechal zpracovat znalecký posudek, ve kterém se znalec bude zabývat existencí a povahou vady. V případném sporu se tím vylepší jeho důkazní postavení. V případě, že posudek vyjde ve prospěch spotřebitele, má spotřebitel právo na řádné vyřízení reklamace a na úhradu znalečného. Seznam znalců je na www.justice.cz nebo na www.dtest.cz/soudni-znalci.
Podnikatel byl o podané stížnosti informován, ale neprojevil zájem se k ní vyjádřit. Jelikož je služba VašeStížnosti.cz založena na principu dobrovolnosti, rozhodli jsme se případ z důvodu nereakce podnikatele uzavřít.