Přidávám se k zástupu lidí, kteří mají špatnou zkušenost s touto společností. Reklamovala jsem u nich už dva výrobky v celkové částce 1098,- a společnost na reklamaci nereaguje. Zboží jsem se pokusila znovu reklamovat, ale tentokrát nepřišel ani email potvrzující přijetí reklamace...
Dámský mikinový kabát Harley, 699,- + Dámské legíny Magic, 399,-.
Požaduji vrácení peněz zaplacených za zboží.
Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají od věci očekávat, je věc vadná. Má-li věc vady, může spotřebitel požadovat opravu věci nebo dodání nové věci. Není-li to možné, má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněžních prostředků. Místo výše uvedených způsobů nápravy může spotřebitel žádat přiměřenou slevu.
Společnost má povinnost vyřídit reklamaci ve 30 dnech od jejího uplatnění. Neučiní-li tak, jedná se o podstatné porušení smlouvy, pro které může spotřebitelka od smlouvy odstoupit.
Odstoupením od smlouvy se smlouva ruší od počátku a strany si mají povinnost vrátit poskytnutá plnění. Spotřebitelce tedy odstoupením od smlouvy vzniká nárok na vrácení zaplacené částky. Pokud prodávající nevrátí spotřebitelce peněžní prostředky ani poté, co jej k tomu spotřebitelka vyzve, má spotřebitelka právo žádat navíc zákonný úrok z prodlení.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.