Lidl Česká republika s.r.o.

#37444Akce na zboží

28.11.2019, před 5 lety

Josef Zeman

Dobry den dnes byla akce na zboží tuzemák. Byl jsem na prodejně v Žatci v 16.00 hodin a prodavačka mi zdědila že zboží ještě nemají vybalené. Jestliže je v letáku akce ve čtvrtek a v 16.00 hodin ještě nemají zboží v regálech tak je něco špatně. S pozdravem Zeman. Předem děkuji za odpověď.

Řešení nechám na vás. Já jsem zákazník který prostě rád nakupuje ve vašem marketu a jsem jenom zklamán, protože jsem odešel bez zboží které jsem si chtěl u vás koupit.

28.11.2019 16:47, před 5 lety

Ustanovení § 1732 odst. 2 občanského zákoníku zakládá právní domněnku, že návrh dodat zboží nebo poskytnout službu za určenou cenu učiněný při podnikatelské činnosti reklamou, v katalogu nebo vystavením zboží je nabídkou s výhradou vyčerpání zásob nebo ztráty schopnosti podnikatele plnit. Jiná situace by byla, kdyby podnikatel zboží za inzerovanou cenu vůbec nenabízel nebo by se výslovně zavázal dodat zboží za tuto cenu bezvýhradně.

Za určitých podmínek by se mohlo jednat také o tzv. vábivou reklamu, která je zakázanou obchodní praktikou. Vábivou reklamou se rozumí situace, kdy prodávající nabízí ke koupi výrobky nebo služby za určitou cenu, aniž by zveřejnil důvody, na jejichž základě se může domnívat, že nebude sám nebo prostřednictvím jiného podnikatele schopen zajistit dodávku uvedených nebo rovnocenných výrobků nebo služeb za cenu platnou pro dané období a v přiměřeném množství vzhledem k povaze výrobku nebo služby, rozsahu reklamy a nabízené ceny. Dozorovým orgánem v této oblasti je Česká obchodní inspekce, které je možné podat podnět k prošetření.

28.11.2019 17:08, před 5 lety

Dobrý den, pane Zemane,

mrzí nás, že jste v prodejně nezakoupil požadované zboží a máte pravdu, že mělo být dostupné, pakliže bylo aktuálně v akci. Váš podnět tímto postoupíme vedení dané prodejny, aby vše prověřilo a případně zjednalo nápravu, aby se podobná situace neopakovala.

Děkujeme za upozornění a přejeme fajn den. S pozdravem

Lidl Česká republika

28.11.2019 17:40, před 5 lety

Josef Zeman

Děkuji za reakci s pozdravem JZ

12.3.2020 16:17, před 5 lety

Stížnost z důvodu dosažení smírného vyřešení sporu tímto uzavíráme.