Zaplatila jsem si jízdenku plus kufry navíc. Řidiči přijeli na místo o dvacet minut později,ani se neobtěžovali přijet na nádraží a zastavili u hlavní cesty. Poté po mě chtěli za každé zavazadlo 10 euro,podotýkám zavazadla, která jsem již při koupi jízdenky zaplatila. Nechtěl mi dát ani doklad o převzetí peněz,když jsem odmítla, házel mi zavazadla z autobusu na zem a slovně i fyzicky mne napadal. S kolegou na sebe mluvili cizí řeči,německy pořádně neumí a křičel, že to je jeho autobus a může vybírat poplatky jaké chce. Vrchol drzosti. Poté mě připravili Čeští řidiči a řekli mi,že na vše musím dostat doklad. Jezdí tady kde kdo, práce si neváží. Nikdy více s touto společností. Kučerová.
Pozaduji okamžité postih obou řidičů tohoto spoje a vrácení celé částky za jízdné.
Konkrétní zaměstnanec jedná jménem společnosti a při výkonu pracovní činnosti ji v podstatě zastupuje podle § 430 občanského zákoníku. Z tohoto důvodu se jako nejlepší možné řešení jeví konzultovat tento problém přímo s vedením společnosti, která by měla mít zájem na profesionálním chování zaměstnanců k zákazníkům a plnění jejich pracovních povinností, lze se tedy setkat i s různými kodexy, které zaměstnavatelé vypracovávají pro své zaměstnance.
Spotřebitel by měl v případě prokázaného zjištění nesprávného vyúčtování služeb na pokladně nárok na vrácení bezdůvodného obohacení ze strany podnikatele. V takovém případě je nutné k prokázání nesprávného vyúčtování využít např. svědeckou výpověď.
Dle § 16 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele má prodávající povinnost na žádost spotřebitele vydat doklad o zakoupení výrobku nebo o poskytnutí služby s uvedením data prodeje výrobku nebo poskytnutí služby, o jaký výrobek nebo o jakou službu se jedná a za jakou cenu byl výrobek prodán nebo služba poskytnuta, spolu s identifikačními údaji prodávajícího. Pokud tak neučiní, hrozí prodávajícímu pokuta až do výše 1 000 000,- Kč za správní delikt.
Pokud by společnost svým povinnostem nedostála, může spotřebitel podat podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele České obchodní inspekci.
Dobrý den, paní Kučerová,
omlouváme se, že během Vaší cesty došlo k problémům a nevhodného chování ze strany řidičů. Rádi celou situaci prověříme a vyvodíme z ní patřičné důsledky.
Prosím, abyste kontaktovala naši společnost prostřednictvím reklamačního formuláře na našich webových stránkách: https://www.flixbus.cz/servis/rozsirena-pomoc. Prosím nezapomeňte uvézt číslo svého jízdního dokladu, abychom mohli prověřit okolnosti na konkrétním spoji a také rozsah služeb, které jste měla zaplaceny.
Komunikace s naší společností přes oficiální informační kanál a zákaznický servis celý proces pouze urychlí.
S pozdravem, Miroslav z FlixBusu.