Aurora Ignite Devine & Co s.r.o.

#37722Nedodání zboží přes e-shop Monkero

1 měsíc 17 dnů 14 hodin

08.12.2019, před 5 lety

Petra Teichmannová

Objednala jsem před e-shop Monkero kineziologické tejpovací pásky, došlo k jejich zaplacení. Přišlo mi potvrzení objednávky, potvrzení platby s informací, že objednávka byla odeslána (4.12.2019). Zboží stále nedošlo (7.12.2019). E-mailem jsem e-shop kontaktovala a požadovala informace o mé objednávce případně vrácení peněz na účet. Zatím bez reakce.

E-shop avizoval odeslání objednávky, ale ani po 30. dnech zboží nedodal.

E-shop by měl odpovědět, kdy tedy bude zboží skutečně dodáno (nejpozdější datum), případně informovat, že posílá peníze zpět na účet.
Není možnost kontaktovat telefonický a při kontaktováni e-mailem není žádná zpětná informace, že e-mail byl přijat.

19.12.2019 10:17, před 5 lety

Dle § 1958 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, platí, že byla-li ujednána přesná doba dodání zboží, je prodávající povinen dodat zboží spotřebiteli v tuto sjednanou dobu, jinak se ocitá v prodlení. Nebyla-li sjednána přesná doba dodání, platí, že prodávající je povinen zboží dodat bez zbytečného odkladu poté, co jej spotřebitel vyzve.

Dle § 1978 občanského zákoníku platí, že pokud je prodávající v prodlení, přičemž nesplní svou povinnost dodat zboží ani v dodatečné přiměřené lhůtě, má spotřebitel právo na odstoupení od kupní smlouvy. Při odstoupení si strany vracejí poskytnutá plnění, tzn. že spotřebitel má právo na vydání jím již zaplacené kupní ceny.

25.1.2020 15:12, před 5 lety