Dobrý den.
Dne 22.11 2019 mi byla dovezena pračka a sušička. Okamžitě po vybalení jsem našel na obou produktech vady. Volal jsem tedy na infolinku, kde mi poradili ať vše zdokumentuji a pošlu na email. Po týdnu jsem na infolinku volal,jestli se problémem někdo zabýval. Operátor mi dost arogantně sdělil,že na vyjádření mají měsíc. Po dvanácti dnech jsem volal a po spojení s operátorkou jsem se rovnou domluvil na částce kompenzace (která mi byla operátorkou sama navrhnuta) Operátorce jsem do telefonu nadiktoval i číslo účtu. Domluvili jsme se, že se ještě druhý den ozve a potvrdí mi odeslanou platbu. Nikdo se samozřejmě neozval a tak jsem další den volal na infolinku znovu, jiný operátor vše s mnou řešil znovu. Vůbec ho nezajímalo, že už mi byla slíbená kompenzace (tzn pondělní hovor 15min + 25min čekání na spojení byl pro mě vlastně úplně zbytečný čas ) Operátor mi dal tedy novou nabídku, která ovšem byla pro mě méně výhodná,než ta první z pondělí. Po telefonu jsme se domluvili, že mi pošlou na první vyjádření nějaké vysvětlení - proč už první nabídka neplatí. Na toto vyjádření jsem žádal během dalšího týdne už 3x nějakou odpověď, bohužel se s mnou o tom nechce nikdo bavit. Prosím o radu jak dále postupovat. Hovory mám nahrané,stejně jako prodejce Okay. Děkuji Novotný
Sušička T9DBA68SC + pračka L8FBC69SCA doklad 9919518088
Větší částka kompenzace + slíbené 2 roky záruky navíc.
Prodávající odpovídá kupujícímu, že věc při převzetí nemá vady. Projeví-li se na zboží vady během 6 měsíců od převzetí věci, má se dle § 2161 odst. 2 občanského zákoníku za to, že zboží bylo vadné již při převzetí. Důkaz opaku provádí prodávající. Ten by měl zejména prokázat, pokud reklamaci zamítá, že zboží bylo při převzetí bez vad, nebo prokázat, že tato konkrétní vada byla způsobena spotřebitelem a tím vyloučit, že byla na zboží přítomna při převzetí. Vzhledem k síle zákonné domněnky nepovažujeme za prokázání opaku pouhé obecné tvrzení, ale ideálně prokázání opaku odborným, nejlépe znaleckým posudkem.
Pokud prodávající opak neprokáže, spotřebitel může trvat na řádném vyřízení reklamace a požadovat i dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené, ale pokud se vada týká pouze součásti věci, může požadovat jen výměnu součásti; není-li to možné, může odstoupit od smlouvy. Je-li to však vzhledem k povaze vady neúměrné, zejména lze-li vadu odstranit bez zbytečného odkladu, má spotřebitel právo na bezplatné odstranění vady. Žádat lze namísto uvedených nároků i přiměřenou slevu.
Vážený pane Novotný,
omlouváme se za nepříjemnosti spojené s poškozeným zbožím.
U kosmetických vad je výše slevy počítána jako procentuální částka z pořizovací hodnoty zboží, v závislosti na povaze a místě poškození. Prvotní nabídka slevy je pouze odhadem, po řešení s příslušným odborným servisem je následně vyčíslena finální hodnota.
Vaše objednávka s Vámi již byla vyřešena a reklamace uzavřena.
Děkujeme za pochopení.
OKAY CZ
Nejprve byl váš odhad 70% a vyplacení v následujících dnech ?! Když volám další dny tak o tom nechcete slyšet a děláte mi okamžitě novou nabidku.. Po týdnech naléhání, proč první nabídka (kterou mám i nahránou v telefonu) neplatí mi bylo zodpovězeno,že kolegyně udělala chybu. Teď čtu že posouzení dělá servis? Posouzení dělal další operátor na stejném levelu jako paní předem. Lži to by vám šlo. Reklamaci jsem uzavřel protože to po týdnech nemělo smysl.. I tak jsem do teď nedostal kompenzaci zpátky a to řeším vady od půlky listopadu. Celý problém je v tom, že nechcete uznat veřejně pochybení vaší kolegyne a zde si vymyslite něco o odbornem posouzení. V emailu s mnou komunikujete jinak a chybu kolegyně priznavate.
Stížnost tedy přeřazujeme zpět na spotřebitele a žádáme ho, aby přidal předmětnou e-mailovou komunikaci jako příloho ke komentáři zde. Příloha na tomto portálu není veřejně přístupná. Můžeme však věcně okomentovat její obsah pro obě strany.