Dobrý den, na dopravce In Time jsem totálně naštvaná, je absolutně neschopný! V den dodání pošlou sms se tříhodinovým rozmezím dodání a když náhodou se napoprvé nedovolají, označí zásilku jako nedoručitelnou a automaticky ji vrátí na depo. Řidiči se během 5 minut po jeho echu není možné dovolat zpět a i z jeho strany není žádná ochota zkusit zavolat zákazníkovi ještě jednou nebo mu alespoň zvednout telefon! Není to poprvé, co se mi toto u nich stalo! Nebudu přece kvůli jejich neschopnosti a neochotě pořád jen sedět doma u telefonu a čekat. Zlatá PPL nebo ČeskáPošta-s nimi to je radost!!!
Řidič by měl volat alespoň dvakrát! Nebo alespoň zvednout telefon a říct, že zda zásilku v ten den ještě doručí či nikoli. A ne hrát mrtvého brouka!
Pokud nebyla služba poskytnuta nebo nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Při uplatnění reklamace může spotřebitel žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitel smlouvu neuzavřel, věděl-li by o porušení smlouvy).
Pokud však smlouvu o přepravě uzavíral se společností prodávající, je za včasné doručení zboží odpovědný právě on, protože povinnost dodat zboží je dle českého práva splněna dojitím zboží do místa dodání, tj. standardně do bydliště spotřebitele. Prodávající je v takovém případě také oprávněn uplatnit reklamaci u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou.