Dnes 15.12.2019 v Čestlicích zakoupené vlašské ořechy jsou stuchlé (mastné kyseliny zoxidované). Je to můj druhý pokus, myslel jsem, že poprvé to třeba byla náhoda. Potvrzuje to široce rozšířený názor že se zde prodávají jinde (zde Německo) neprodejné potraviny.
Ořechy jsou s velkou pravděpodobností mnoho let staré a místo aby šli do popelnice, prodávájí se za nízkou cenu v Lidlu. Zajímavá by byla anylýza, zda neobsahují aflatoxiny.
L9306C1102
Stáhnout z prodeje
V případě, že jsou zakoupeny výrobky neodpovídající jakostí, je třeba zboží reklamovat. Pokud zakoupená věc nemá deklarované či spotřebitelem očekávané vlastnosti s ohledem na povahu zboží, lze žádat dodání věci s odpovídajícími vlastnostmi. Pokud to není možné, lze odstoupit od smlouvy a žádat vrácení peněz. Reklamaci je třeba uplatnit u prodávajícího bez zbytečného odkladu.
Má-li spotřebitel pochybnosti o splnění jakostních požadavků prodávaných potravin, doporučujeme dát podnět k provedení kontroly příslušnému dozorovému orgánu. V daném případě Státní zemědělské a potravinářské inspekci, která vykonává dozor v oblasti zdravotní nezávadnosti potravin rostlinného původu. Orgán dozoru je oprávněn po provedené kontrole provozovny při zjištěných nedostatcích, uložit podnikateli opatření k nápravě, popřípadě pokutu ve správním řízení.
Dobrý den, pane Cernohorsky,
je nám líto, že jste narazil na kvalitou neodpovídající ořechy, nicméně se striktně vymezujeme vůči Vašemu tvrzení, že prodáváme jinde neprodejné zboží. Pokud jste s kvalitou ořechů nespokojen, můžete je zanést zpět do prodejny, kde Vám za ně vrátíme peníze.
Děkujeme za upozornění, které tímto prověříme, a přejeme pěkný den. S pozdravem
Lidl Česká republika
ořechy (obě balení) vám rád dám k dispozici abyste je mohli ochutnat.
Dejte vědět, jestli máte zájem.
Dr. Ivan Černohorský
Dobrý den, pane Černohorský,
děkujeme za nabídku. Uvedené číslo šarže nám bude stačit.
Přejeme hezký zbytek tohoto roku. S pozdravem
Lidl Česká republika
posílám viz příloha 1 + 2
Vzhledem k tomu, že v řešené věci bylo patrně dosaženo smírného řešení sporu, tuto stížnost uzavíráme.