Dobrý den, dne 13.11.2019 jsem odeslala e-mail společnosti A3 sport, viz příloha. Bylo mi doporučeno obrátit se přímo na Brněnskou pobočku, kde jsem produkt zakoupila. Jednalo se o zimní obuv s kožíškem VANS UA SK8-HI REISSUE LEATHER za 1590 Kč. V loňském roce jsem obuv nevyužila. Letos jsem boty obula a při cestě do práce jsem s opravdu velkým zklamáním zjistila, že do nich teče! Obuv má v přední části malé dírky, viz příloha. Měla jsem za to, že jsou to větrací otvory, které jsou zevnitř kryty nějakou nepromokavou podšívkou nebo membránou, když se jedná o zimní obuv, ještě navíc s kožichem uvnitř. Bohužel jsou to pouhé díry do boty, což je naprosto neuvěřitelné, vzhledem k tomu, že se jedná o zimní obuv se zateplením! Zboží jsem tedy reklamovala a po měsíci jsem obdržela zprávu, že moje reklamace je vyřízena zamítnutím, viz příloha. Firma uvádí, že se nejedná o výrobní vadu, ale jak je tedy možné prodávat takovouto obuv jako zimní? Minulý rok tak byla k dohledání na webu A3 sport. https://www.a3sport.cz/zbozi#pohlavi[]=zeny&pohlavi[]=unisex&obuv[]=zimni-obuv&vans
Letos už se tento výrobek samozřejmě prodává bez dírek, viz. https://www.blackcomb.cz/boty-vans-sk8-hi-mte-mte-leather-black-true-white/ a https://www.urbanstore.cz/boty-vans-ua-sk8-hi-mte-mte-leather?gclid=EAIaIQobChMIhvuQhsjn5QIVQud3Ch2-QQhBEAQYAiABEgJ7gfD_BwE#velikost=35 a je označena jako zimní.
Prosím o radu jak řešit
Mnohokrát děkuji
VANS UA SK8-HI REISSUE LEATHER - VNOA2XSBEU1 vel. 6
Vrácení peněz za výrobek. Prodejce (výrobce) klame spotřebitele.
Prodávající mimo jiné odpovídá za to, že se věc hodí k účelu, který pro její použití prodávající uvádí nebo ke kterému se věc tohoto druhu obvykle používá (zimní boty lze užívat v zimním období). Pokud tomu tak není, je věc vadná. Má-li věc vady, má spotřebitelka právo žádat opravu věci nebo dodání nové věci bez vad. Není-li to možné, může spotřebitelka odstoupit od smlouvy a následně žádat vrácení peněžních prostředků. Spotřebitelka má také možnost místo výše uvedených způsobů nápravy žádat přiměřenou slevu.
Byl-li při prodeji zboží užit nepravdivý údaj, mohlo by se jednat o klamavou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad s podnětem, že byl porušen zákon. Více o podání podnětu je možné vyhledat na webové adrese https://www.coi.cz/podatelna/.
Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.