SHOP TRADING s.r.o.

#38101Uz jsem přes měsíc bez pračky a zůstanu i na svátky

18.12.2019, před 5 lety

Zdeňka Blahutová

Dobrý den, koupila jsem si pračku 30.10.2019 u rodiny D. na ONLINESHOPU a týden poté se rozbila. Jsem na vozíku, bez pračky, bez pomoci, bez peněz a to jsem každý týden podávala reklamaci, volala 3xtýdně a už se mnou vůbec nekomunikují. Co víc dodat.
Zdeňka Blahutová, Horažďovice, mail.:

Pračka se sušičkou Hoover

Nejdříve jsem chtěla opravu a po měsíci jsem chtěla vrátit peníze, abych si do vánoc stačila koupit novou pračku. Nemám nic

18.12.2019 12:18, před 5 lety

Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu nejpozději do 30 dní ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy. Je-li smlouva porušena podstatným způsobem, má spotřebitel právo na odstranění vady dodáním nové věci bez vady, na odstranění vady opravou věci, na přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo odstoupit od smlouvy.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost se obrátit na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Pokud podnikatel neposkytne České obchodní inspekci součinnost, má tento úřad možnost udělit podnikateli pokutu za přestupek. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz

18.12.2019 12:35, před 5 lety

reklamace paní Blahutové byla předána autorizovanému servisnímu středisku BMK s prosbou jejího kontaktování a smluvení servisní návštěvy přímo na její adrese. Po uplynutý lhůty nutné na odstranění nahlášené vady nás paní Blahutová opakovaně kontaktovala, že vada nebyla servisním střediskem BMK stále odstraněna. Servis byl proto požádán o vystavení protokolu o neopravitelnosti a to z důvodu nedodržení lhůty 30-ti dní na odstranění vady. Tento protokol byl po několika urgencí vystaven a paní Blahutové tak vznikl nárok na odstoupení od kupní smlouvy nebo na výměnu výrobku za jiný. Z naší strany proběhla automaticky nabídka bezplatného svozu výrobku na naší pobočku, kdy způsob řešení bude ještě upřesně ze strany našeho zákazníka. Bohužel v případě vady jsem nuceny vždy jednat s autorizovaným servisním střediskem, které je oprávněno rozhodnout, zda se jedná o vadu výrobní nebo zda o uživatelskou chybu. Po každé avizované urgenci ze strany našeho zákazníka bylo automaticky předáno na zmíněné servisní středisko. Velice nás mrzí vzniklá situace, která byla způsobena nečinností servisního středika.

S přáním hezkého dne

Petr Hanuš

18.12.2019 13:06, před 5 lety

Zdeňka Blahutová

Bohužel se mnou ale nekomunikovali, jen vždy poslali mail, že opět zadávají žádost o opravu, ale musela jsem tam volat nebo psát, že se nic neděje. Po tom co jsem podala stížnost k Vám, poslali mi jen email, že provedou svoz a poté vratí penize. Požádala jsem je o telefonické kontaktovaní. Bohužel mi bylo řečeno, že jinou pračku do Vánoc nedostanu a peníze by vrátili pozdě, abych si jí mohla koupit jinde. Mrzí mi, že se k tomu nastaví s tím, že do této situace mě dostali oni. Asi nemají nouzi o zákazníky.

28.3.2020 11:08, před 5 lety