Interdate S.A.

#38168Prodlužování prémiového členství

19.12.2019, před 5 lety

Jan Kotšmíd

dne 19.5.2019 jsem bohužel uzavřel prémiové členství. V ten samý den jsem podle jejich podmínek do 4 dnů žádal i o ukončení prémiového členství emailem. Bohužel jen s odpovědí děkujeme za zprávu. Naopak mi bylo odečteno z karty 2394 Kč za období 6 měsíců. Předpokládal bych , že prémiové členství zanikne alespoň po těch 6 měsících vzhledem k tomu, že jsem podal žádost o vypovězení emailem 19.5.2019.Nicméně mi 19.12 bylo odečteno z účtu znovu 2394 Kč.

ID kontaktu:YDICUO68

prémium účet

Zrušení premium účtu a následné smazání účtu, navrácení částky min. 2394kč.

23.12.2019 13:34, před 5 lety

Spotřebitel může odstoupit od smlouvy o poskytování služeb, pokud ještě nedošlo k jejich splnění. Započala-li společnost s plněním služeb na základě výslovné žádosti spotřebitele před uplynutím lhůty pro odstoupení od smlouvy, uhradí spotřebitel společnosti pouze poměrnou část sjednané ceny za plnění poskytnuté do okamžiku odstoupení. Je-li sjednaná cena nepřiměřeně vysoká, uhradí spotřebitel společnosti poměrnou část ceny odpovídající tržní hodnotě poskytovaného plnění.

Pokud spotřebitel odstoupení od smlouvy ve stanovené 14 denní lhůtě zaslal prokazatelnou formou například prostřednictvím společností uváděné emailové adresy či faxu, popřípadě se pokoušel zaslat, ale z důvodů na straně podnikatele mu to nebylo umožněno, stačí přeposlat společnosti znovu tento email, popřípadě fax, a tím prokázat snahu o včasné a řádné odstoupení od smlouvy v souladu s Všeobecnými obchodními podmínkami společnosti. Zkracuje-li společnost spotřebitele na jeho právech, k takovému jednání se nepřihlíží a jde to k tíži společnosti. Není překážkou, pokud žádost o zrušení premiového členství nebyla výslovně označena jako "odstoupení od smlouvy", neboť podle § 555 zákona č. 89/2012 Sb. platí, že právní jednání se posuzuje dle svého obsahu, nikoliv jen dle formy.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zahraniční podnikatelský subjekt, doporučujeme spotřebiteli, aby se v případě nevyřešení situace prostřednictvím našeho portálu, obrátil na Evropské spotřebitelské centrum na internetových stránkách www.evropskyspotrebitel.cz, které bezplatně, rychle a efektivně pomáhá spotřebitelům řešit spory s obchodníky z jiného členského státu EU, Islandu nebo Norska. Evropské spotřebitelské centrum rovněž k problematice zpracovalo přehlednou příručku, kterou je možné nalézt zde: https://evropskyspotrebitel.cz/novinky/citite-se-podvedeni-seznamkou/.

Z důvodu předběžné opatrnosti může spotřebitel rovněž požádat svou bankovní společnost o zablokování své platební karty. Blokace platební karty však může být spojena s určitým poplatkem.

29.12.2019 19:29, před 5 lety

prosím, kontaktujte nás v uvedené záležitosti přímo na adrese: zdenek.vencl@c-date.com

Mějte prosím na paměti, že naše emaily mohou být automaticky uložené ve Vaší Nevyžádané poště (Spam/Junk). Skontrolujte si proto prosím i tenhle adresář ve Vaší elektronické poště.

Děkujeme Vám.

2.1.2020 15:44, před 5 lety

Jan Kotšmíd

Zdá se ,že zrušení prémiového učtu proběhne a prodlužování bylo zrušeno a nebude už nic účtováno. Bohužel vrácení peněz v tomto případě vypadá,že nebude možné nebo je nějaká možnost? Nicméně jsem rád, že alespoň vyjde (doufám) zrušení prémiového učtu.
Děkuji moc.

děkujeme za Vaši zprávu.

Přijali jsme Vaši žádost adresovanou dTest.

Je nám velice líto, ale Vaše žádost o odstoupení od smlouvy nebyla zaslána v rámci ustanovené 14-ti denní lhůty.

Uvědomujeme si však, že si již nepřejete služeb svého VIP/Prémiového členství po vypršení uhrazeného období využívat a tímto Vám potvrzujeme, že prodloužení Vašeho hrazeného členství bylo již zrušené.

Vaše VIP/Prémiové členství vyprší k datu: 19/06/2020 a z Vaší strany již nebudou požadované žádné další poplatky.

Je nám líto, ale v tomto případě není možné akceptovat Vaši stížnost. Po zaslání Vašeho požadavku na zrušení ze dne 22/05/2019 jste neodpověděl/a na automatickou zprávu, jak bylo požadováno v případě, kdy automatická odpověď nezodpověděla Váš požadavek.

3.1.2020 14:11, před 5 lety

Pokud spotřebitel jasně sdělil, že si přeje členství ukončit, potom se může ještě obrátit na svou banku s žádostí reklamaci karetní transakce - tzv. chargeback. Vzhledem k tomu, že problém s prodlužování členství se podařilo vyřešit, stížnost uzavíráme.

22.2.2020 16:45, před 5 lety

Tímto žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila. Pokud tak společnost neučiní, bude stížnost uzavřena.

27.3.2020 21:25, před 5 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši poradnu na telefonní lince 299 149 009. Kromě podání stížnosti prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz se může spotřebitel přidat také k našemu projektu Bojujeme proti neférovým seznamkám. Bližší informace a formulář lze nalézt na webu www.neferoveseznamky.cz.