Ve vaší restauraci Ikea Zličín jsem si dal k jídlu vepřový řízek XXL
kde bylo deklarováno 250g masa ale když hodně přimhouřim oči,měl tak 150g a místy byla jen strouhanka.Když jsem to reklamoval u kuchaře,bzlo mi řečeno abych si stěžoval.Což sem udělal na zařízení spokojenosti.Dodnes mi nebylo odpovězeno!!!
Vepřový řízek XXL
Neokrádejte strávníky
V případě, že jsou zakoupeny výrobky neodpovídající jakostí, je třeba zboží reklamovat. Pokud zakoupená věc nemá deklarované či kupujícím očekávané vlastnosti s ohledem na povahu zboží, lze žádat dodání věci s odpovídajícími vlastnostmi. Pokud to není možné, lze odstoupit od smlouvy a žádat vrácení peněz. Reklamaci je třeba uplatnit u prodávajícího bez zbytečného odkladu a žádat vyřízení. Bezodkladné uplatnění je třeba i s ohledem na omezenou trvanlivost potravin.
Spotřebitel má možnost podat podnět Státní zemědělské a potravinářské inspekci, která je dozorovým orgánem v oblasti kvality potravin.