V roku 2012 som sa zaregistrovala v tejto zoznamke a od zaciatku som tam ani nebola a teraz mi chodia vymahačske listy od Intrumu o zaplateni 170€.Pokial viem tak som si premiovy ucet nikdy nezaplatila tak neviem aky poplatok pomne chcu. Nebudem platit ziadne poplatky ,ked som tam roky nebola a nepouzivala ucet.
Ucet som zrusila hned ako mi zacali chodit listy.
A pokial viem ak clovek si nezaplati za premiovy ucet tak sa mu bud zrusi a nebude ho moct vyuzivat alebo si zaplati ale toto? Toto je natlak na ludi a vydieranie!!!!!!!
Ziadne poplatky nebudem platit a uz nechcem mat nic spolocne s touto zoznamkou lebo inak to budem riesit s pravnikom.
Než dojde k uzavření smlouvy mezi spotřebitelem a společností, má společnost povinnost informovat spotřebitele o ceně nebo způsobu jejího určení za jedno zúčtovací období, kterým je vždy jeden měsíc, pokud je tato cena neměnná. Společnost má dále povinnost informovat spotřebitele o době trvání závazku a podmínkách ukončení závazku. Společnost by v případě sporu musela prokázat, že spotřebitele řádně informovala. Pokud společnost spotřebitele o podmínkách smluvního vztahu řádně neinformovala, mohl by spotřebitel namítat neplatnost smlouvy, neboť byl uveden společností v omyl.
Ujednání o automatickém prodlužování smlouvy v situaci, kdy je uvedeno pouze v obchodních podmínkách, by bylo nutné vyhodnotit jako tzv. překvapivé ujednání dle § 1753 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, a to také ve světle stanoviska občanskoprávního a obchodního kolegia Nejvyššího soudu ČR ze dne 11. 12. 2013 se sp. zn. Cpjn 200/2013.
Spotřebitelovi doporučujeme, aby společnost prostřednictvím e-mailu informoval, že nebyl ze strany společnosti řádně poučen o smluvních podmínkách, tudíž byl uveden v omyl, a proto namítá neplatnost automatického prodloužení smlouvy. Spotřebitel by měl rovněž společnost informovat, že neměl v úmyslu platnost smlouvy prodlužovat, smlouva tudíž skončila uplynutím období, na které byla původně sjednána.
Z důvodu předběžné opatrnosti může spotřebitel rovněž požádat svou bankovní společnost o zablokování své platební karty. Blokace platební karty však může být spojena s určitým poplatkem.
prosím, kontaktujte nás v uvedené záležitosti přímo na adrese michal.hlavacek@be2.com
Mějte také na paměti, že naše emaily mohou být automaticky uložené ve Vaší Nevyžádané poště (Spam/ Junk). Skontrolujte si proto prosím i tenhle adresář ve Vaší elektronické poště.
Děkujeme Vám.
Dobry den,ja vas kontaktovat nebudem,ucet som zrusila a nechcem mat s vami uz nic spolocne.
Nic platit nebudem,nakolko zavadzate ludi a svojvolne si predlzujete premiovy ucet alebo vymahate neopravnene peniaze za nieco co clovek nevyuziva.
Takze este raz nebudem nic platit a nebudem vas ani kontaktovat a vy mi date konecne pokoj.
Je na vas neskutocne vela staznosti.
Tímto žádáme společnost, aby se k případu vyjádřila. Pokud tak společnost neučiní, bude stížnost uzavřena.
V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitelka může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitelka se také může přidat k našemu projektu Bojujeme proti neférovým seznamkám. Bližší informace a formulář lze nalézt na webových stránkách www.neferoveseznamky.cz.