Aurora Ignite Devine & Co s.r.o. - vevio.cz

#38437Nedodání zboží

29 dnů 19 hodin

03.01.2020, před 5 lety

Jana Kubálková

17.11.2019 jsem si objednala dvoje šaty. 18.11. jsem je uhradila.
2.12.2019 mi byly jedny šaty doručeny (no spíše zástěra, šaty to moc nepřipomíná) a když jsem si ve sledování zásilky zadala, kdy mi dojdou druhé šaty, tak se objevilo, že vše bylo doručeno. Psala jsem tedy maily, ale vrátí se mi vždy zpět s tím, že nejdou doručit.
Jiný kontakt na ně nemám, takže nevím, jak jinak se přihlásit o své zboží nebo peníze.

Číslo objednávky 1761879 Číslo zákazníka 1761879

Chtěla bych za ty druhé šaty vrátit peníze. Je to 539,- Kč.
První šaty jsou taky hrozné, ale poslání zpět by mě stálo další peníze. Takže je raději zdarma vyhodím. Ale chci peníze alespoň za ty nedošlé šaty.

3.1.2020 16:22, před 5 lety

Pokud nebylo dodáno zboží v odpovídajícím množství, jedná se o vadu, za kterou je odpovědný prodávající. Vzhledem k tomu, že zboží bylo reklamováno v prvních 6 měsících od jeho převzetí, platí právní vyvratitelná domněnka, že zboží bylo vadné již při převzetí. Odůvodnění zamítnutí reklamace by se tedy mělo vztahovat k prokázání skutečnosti, že věc nebyla vadná při převzetí (tedy, že byly dodány všechny části). Zamítnutí reklamace je proto nutné přesvědčivě zdůvodnit.

Není-li zamítnutí reklamace řádně zdůvodněno a uplynula-li 30 denní lhůta pro vyřízení reklamace, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit, neboť jeho reklamace nebyla vyřízena včas (dle § 19 odst. 3 zákona o ochraně spotřebitele). Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/zamitl-vam-prodejce-reklamaci-zbozi-prevzateho-pred-mene-nez-6-mesici/25.

2.2.2020 11:29, před 5 lety