Koala Tours, a.s.

#38470Reklamace zájezdu

3 měsíce 23 hodin

05.01.2020, před 5 lety

Hana Cebaková

v létě 2019 jsme přes invia.cz zakoupili zájezd last minute u společnosti Koala Tours.
Když jsme dorazili na místo, zjistili jsme, že celý hotel je špinavý, vybavení rozbité, hlavně jsme ale v naší koupelně měli plíseň po celém obvodu vany a v klimatizaci, kterou tedy nešlo použít, i když byla zahrnuta v ceně. Balkon byl špinavý, s chuchvalci prachu a vlasů předchozích návštěvníků, takže jsme se na něj neodvážili ani pustit děti. Koberec v pokoji byl špinavý. Ručníky flekaté. Nic z tohoto nebylo napraveno ani po žádosti delegátky na recepci. Měli jsme zájezd all inclusive, jídlo bylo již při začátku podávání studené, nádobí bylo špinavé (musela jsem vzít třeba až třetí hrnek, aby na něm nebyly nánosy kávy). Na podlaze jídelny se povalovalo staré zaschlé jídlo už na začátku snídaně. V areálu hotelu se po celou dobu pobytu (7 dní) povalovaly odpadky, stále ty stejné - skleněné lahve, kapesníky apod.
Věc jsme na místě projednávali s delegátkou a sepsali reklamační protokol, jelikož nám nemohla poskytnout jiné ubytování.
Ihned po příjezdu domů jsme odeslali reklamaci, včetně fotografií. Cestovní kancelář sice reklamaci uznala, nabídla nám však kompenzaci, která odpovídá necelým 4 % z ceny zájezdu, s čímž nesouhlasíme. Po odvolání CK stále trvá na svém.

ubytování - Hotel a depandance Duga Uvala (Chorvatsko Istria), termín 11.-18.8. 2019

Požadujeme vyšší odškodné, minimálně ve výši 30 % z ceny zájezdu, tuto částku jsme odvodili na základě Frankfurtské tabulky slev. Víme, že není nijak závazná, ale toto vyrovnání považujeme za férové.

6.1.2020 10:10, před 5 lety

Sleva přichází v úvahu za situace, kdy typicky není možné vadu odstranit nebo už na to není čas v průběhu dovolené. K reklamaci musí být doloženy podklady, které prokazují výše uvedené. Fotografie či video obecně spadají mezi důkazní prostředky.

Vodítkem k výši slev může být tzv. frankfurtská tabulka slev, podle které rozhodují zejména německé soudy. Uvádí se v ní často řešené druhy nedostatků a jim odpovídající výše slev, které soudy zákazníkům přiznávají.

Doporučujeme kontaktovat cestovní kancelář a trvat na svém nároku - tedy na slevě ve výši vypočítané například dle zmíněné frankfurtské tabulky. Nebude-li s cestovní kanceláří rozumná domluva, je možné se obrátit na službu ADR mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci, kde by zásahem ČOI vznikla povinnost cestovní kanceláři vyjádřit se k projednávané věci.

6.4.2020 10:42, před 5 lety