MEDIK HAUS s.r.o.

#38613Po odstoupení od smlouvy po 2 měsících žádná reakce

18 dnů 23 hodin

09.01.2020, před 5 lety

Marie Honzíková

Dobrý den, chtěla bych podat stížnost na společnost MEDIK HAUS, kde jsem si přes internet zakoupila voucher na BOTULOTOXINU za 990,-Kč. Za dva dny jsem odstoupila od smlouvy bez udání důvodu, ale ani po dvou měsících žádná odpověď a peníze zpět také nepřišly. Jeden mail nereaguje, druhý asi neexistuje, tak jsem se rozhodla, že napíši stížnost na ČOI. Z ČOI mě přišel po 30 dnech mail, že není oprávněná prodávajícímu nařídit vrácení zaplacené částky, ale mám možnost podat návrh na mimosoudní řešení. Takže jdu do toho, ale určitě to není od společnosti MEDIK HAUS seriozní chování, ale špatná reklama.

Kosmetická úprava mezi obočím ( BOTULOTOXIN)

Podle mě, když odstupuji od smlouvy bez udání důvodu přes internet podle ust. § 1829 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, by měla společnost dle ust. § 1832 odst. 1 občanského zákoníku bez zbytečného odkladu do 14 dnů vrátit peněžní prostředky stejným způsobem, jak byly společností přijaty.

9.1.2020 20:22, před 5 lety

Spotřebitelka nemá právo od smlouvy odstoupit bez udání důvodu ve lhůtě čtrnácti dnů od uzavření smlouvy, pokud je předmětem smlouvy poskytování zdravotní péče. Z popisu stížnosti ale vyplývá, že předmětem smlouvy byla kosmetická úprava, právo odstoupit od smlouvy ve lhůtě čtrnácti dnů od uzavření smlouvy bez udání důvodu proto spotřebitelce náleží.

Pokud spotřebitelka odstupuje od smlouvy, je povinna o tom informovat prodávajícího (v případě soudního sporu by musela spotřebitelka prokázat, že od smlouvy odstoupila). Prodávající je poté povinen vrátit spotřebitelce peněžní prostředky nejpozději do 14 dnů ode dne, kdy bylo od smlouvy odstoupeno. Nevrátil-li prodávající peněžní prostředky ve výše uvedené lhůtě, může spotřebitelka požadovat také zákonný úrok z prodlení.

Nepodaří-li se spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitelka možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů při České obchodní inspekci je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.

27.1.2020 14:00, před 5 lety

Dobrý den

Paní Marii Honzíkové byly peníze již vráceny.

Jana Nováková
MEDIK HAUS s.r.o.

28.1.2020 07:57, před 5 lety

Na základě výše uvedeného přeřazujeme stížnost na spotřebitelku, aby mohla o vývoji informovat a stížnost případně uzavřít.

28.1.2020 12:50, před 5 lety

Marie Honzíková