PPL CZ s.r.o.

#38675Odmítnutí ze strany PPL shopu vrácení balíku zpět

1 měsíc 10 dnů 17 hodin

11.01.2020, před 5 lety

Jitka Žemlová

Dnes v sobotu jsem ve městě Brně měla snahu vrátit nevhodné zboží v balíku s nalepeným štítkem, dle instrukcí internetového obchodu. Bohužel na žádné pobočce mi balík nechtěli vzít, přestože na stránkách PPL informace o tom, že tyto pobočky balíky zpět nepřijímají, není. Obíhala jsem několik prodejen a všude stejná odpověď - balíky zpět nepřijímáme.
Nevím tedy, jak dále postupovat - město Brno je velkoměsto a snad jsou zde některé PPL shopy vstřícné k zákazníkům i v sobotu a neděli.
A jelikož jsem potřebovala vrátit zboží v sobotu nebo v neděli - do 30 dnů, nevím, jak dále postupovat.
Poslat balík přes Českou poštu?
Děkuji za odpověď.
Jitka

PPL Parcel shop Potraviny Žabka

Jak mám dále postupovat, když mi díky nemožnosti vrátit balík v sobotu nebo v neděli uplyne 30 denní lhůta na vrácení zboží.

23.1.2020 14:44, před 5 lety

Pokud spotřebitel zasílá podnikateli zakoupené zboží, ať již z důvodu reklamace či z důvodu odstoupení od smlouvy, přepravu vždy zajišťuje sám spotřebitel. Záleží pak na další specifikaci situace, ze které by bylo možné určit, zda je oprávněn požadovat poštovné jako oprávněný náklad po podnikateli či nikoliv.

Zpravidla je nejjednodušším způsobem zaslání zboží běžná poštovní přeprava prostřednictvím služeb několika možných provozovatelů.

22.2.2020 14:38, před 5 lety