obdržela jsem zásilku jakého si holícího strojku, který jsem si neobjednala a mám uhradit 149kč. Na přiložené dokumentaci je web který neexistuje (www.mylano.cz) a uvedené tel. zákaznické linky 227 191 219, kde se mi nikdo nehlásí.
Zásilku jsem vyzvedla na poště dne 10/01/2020 s tím, že nejpozději měla být vyzvednuta 15/01/2020 ovšem další zásilku, kterou jsem též neobjednala (!!!) šlo údajně zrušit jen do 08/01/2020, za kterou mám uhradit 299kč.
Když to tu tak čtu, nejsem zdaleka první. Co s tím prosím, jak se bránit a nedostat se do problému? Mám oslovit advokáta?
Děkuji za odpověď, K.A.
Holící stroje Goodshave Women (Reg), číslo předplatného: 789296, číslo faktury: 17318890
Okamžité zrušení všech pohledávek, nic jsem si neobjednala, nic nechci a nepřeji si být takto obtěžována.
Neuzavřel-li spotřebitel se společností smlouvu, dopadá na skutkový stav uvedený ve stížnosti § 1838 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Ten stanoví, že dodal-li podnikatel spotřebiteli něco bez objednávky a ujal-li se spotřebitel držby, hledí se na spotřebitele jako na poctivého držitele. Spotřebitel nemusí na své náklady podnikateli nic vracet, ani ho o tom vyrozumět.
Doporučujeme písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou) požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Pokud totiž odejme spotřebitel společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinna to respektovat.