H&Rmoney reality s.r.o.

#38681Neproplacené poštovné

1 měsíc 15 dnů 13 hodin

12.01.2020, před 5 lety

Iveta Lansdorf

Zakoupila jsem u společnosti Catelli dětské body. Body mělo špatný tisk, odeslal jsem body zpět na adresu, kterou mi sdělila pí. S. do e-mailu. Body uznali jako reklamaci, opravili a zaslali zpět. Bohužel však odmítají proplatit poštovné, za zaslání body zpět k opravě. Navíc opravené body přišlo stejné jen byl znovu natištěn kus obrázku na ten původní špatný a tisk je to ošklivé a je to vidět, jelikož obrázek nenastavili správně. Na další e-maily ohledně špatného tisku a vrácení poštovného nikdo nereaguje.

DĚTSKÉ BODY "KAŠLU VÁM NA MLÍKO, DEJTE MI PIVO" Kód výrobku: kasluvamnamlikodejtemipivo

Požaduji vrátit poštovné 54 Kč za zaslané zboží zpět k reklamaci, která byla uznána. A zároveň požaduji vrácení 100 Kč za znovu špatně natištěné body. Nemám už energii zasílat jej zpět a znovu řešit poštovné. Nechám si vadné body, ale požaduji slevu. Celkem prosím o zaslání zpět 154 Kč.

22.1.2020 12:37, před 5 lety

Kupující může uplatnit právo z vady, která se vyskytne u spotřebního zboží v době 24 měsíců od převzetí. Prodávající má dle ustanovení § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, povinnost vyřídit reklamaci bez zbytečného odkladu a řádným způsobem.

Nevyřídí-li prodávající reklamaci řádně, je spotřebitel oprávněn od smlouvy odstoupit. Kromě toho může však uplatnit opětovně práva z vadného plnění. Nemá-li věc vlastnosti stanovené v § 2161 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, má spotřebitel právo na odstranění vady dodáním nové bezvadné věci, dodáním chybějící věci nebo opravou věci. Stejně tak má právo na přiměřenou slevu z kupní ceny nebo od smlouvy odstoupit.

V případě uznané reklamace lze poštovné oprávněně požadovat jako účelně vynaložený náklad spojený s reklamací za předpokladu, že byl zvolen přiměřený, resp. nejlevnější způsob dopravy.

28.2.2020 00:44, před 5 lety