Rád bych požádal o náhradu škody, která mi vznikla při použití vašeho přípravku "W5 impregnační přípravek do pračky". Na bundě s "windstopper" membránou mi vznikly fleky, které nelze jakýmkoliv způsobem odstranit. prostředek jsem používal přesně dle návodu uvedeném na obalu. Fleky jsou viditelné a zcela znehodnotily poměrně drahou bundu značky Gore.
W5 impregnační přípravek do pračky
Proplacení škody - náhrada zimní bundy GORE
Za škodu způsobenou vadou výrobku odpovídá výrobce a s ním solidárně i dovozce a další dodavatelé, kteří uvedli vadný výrobek na trh za účelem jeho prodeje, a to bez ohledu na zavinění. Tato speciální odpovědnost však nastupuje až od určité výše škody. Škoda se tedy hradí jen v částce převyšující částku vypočtenou z 500 EUR kursem devizového trhu vyhlášeným Českou národní bankou. K náhradě škody nižší než stanovený limit je povinen prodávající, který dodáním vadného výrobku kupujícímu (spotřebiteli) způsobil škodu tím, že porušil svoji povinnost plnit bez vad.
V případě sporu musí spotřebitel prokázat porušení zákona prodávajícím dodáním vadného výrobku, výši škody a skutečnost, že příčinou jejího vzniku je právě ono protiprávní jednání.
Škoda se hradí v penězích jen, pokud o to poškozený požádá. Jinak se nahrazuje uvedením do původního stavu (opravou). Při určení výše škody na věci se vychází z její obvyklé ceny v době poškození a zohlední se, co poškozený musí k obnovení nebo nahrazení funkce věci účelně vynaložit.
Dobrý den, pane Kuchaři,
Vaše zkušenost nás mrzí. Můžete nám prosím zaslat své telefonní číslo, aby Vás kontaktovali naši kolegové ze zákaznické linky a vše s Vámi vyřešili?
Děkujeme.
Lidl Česká republika
Zde je me telefonni cislo: 604331521
Pane Kuchaři,
kolegové ze zákaznického servisu Vás budou co nejdříve kontaktovat.
Děkujeme
Lidl Česká republika
Dobry den,
dekuji a cekam na Vas kontakt,
Kuchar
Stížnost přeřazujeme na spotřebitele, aby měl možnost doplnit relevantní informace o vyřešení celé věci.
Bohužel se mi nepodařilo najít obal od přípravku, který to způsobil, takže nemohu doložit přesné číslo šarže.